ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Έκτακτα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο: αναφορές στο Πανεπιστήμιο-“όχι” σε χαράτσι στο νερό (φωτο-video)

“Έκτακτες περιπτώσεις επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης” καθώς και θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, που ολοκληρώθηκε στις 20:30 περίπου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης και εκτός ημερήσιας διάταξης, τέθηκε το θέμα της Πανεπιστημιακής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία, της έδρας της και των υποδομών της, μετά από παρέμβαση του κ. Μερμίγκη (Ανυπότακτο Αγρίνιο).


Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την επιβολή “πράσινου τέλους” στο νερό, καταψηφίζοντας την σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η συνεδρίαση άρχισε με την ανταλλαγή ευχών και συγχαρητηρίων από τον κ. Καμμένο και τον κ. Παπαναστασίου, στους υποψηφίους που είτε εξελέγησαν, είτε δεν εξελέγησαν, με τον δήμαρχο να τονίζει το “υψηλό επίπεδο” της προεκλογικής αντιπαράθεσης και τον “πολιτικό πολιτισμό” της προεκλογικής περιόδου , ζητώντας απ’όλους τους υποψηφίους, να συνεχίσουν να συνδράμουν με τις ιδέες και την εμπειρία τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Εκτός ημερήσιας διάταξης η παράταξη “Ανυπότακτο Αγρίνιο” έθεσε τοπ θέμα της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, κάνοντας λόγο για “ψηφοθηρική τακτική” στην πλάτη των φοιτητών και των οικογενειών τους και θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα για την πρόσληψη μελών ΔΕΠ, τις υποδομές της Σχολής, την κατάργηση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ κλπ.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παπαναστασίου, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της δημοτικής αρχής για τον τρόπο που έγινε η επίσκεψη αυτή, για την οποία είπε πως “δεν είχε νόημα”. Παράλληλα χαρακτήρισε την απόφαση της Πρυτανείας “χωρίς λογική” και επανέλαβε πως πάγια θέση του δήμου είναι η επανίδρυση του Πανεπιστημίου δυτικής Ελλάδος.

Είπε ακόμη πως μετά τις εκλογές, ο δήμος θα επιδιώξει συναντήσεις μαζί με όλες τις παρατάξεις, με την νέα ηγεσία του Υπουργείου.

Στην συνεδρίαση και στα θέματα ημερήσιας διάταξης έγινε η αποδοχή της χρηματοδότησης του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρικών ποδηλάτων, με την παράταξη “Ανυπότακτο Αγρινίου” να εκφράζει εκ νου επιφυλάξεις για την δράση αυτή, ενώ συζήτηση έγινε για τις αλλαγές στην σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ.

Στο θέμα της επιβολής τέλους και συγκεκριμένα “περιβαλλοντικού κόστους και κόστους πόρου για την λεκάνη απορροής ποταμού Αχελώου” μετά και από παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης και τις διαφωνίες της αντιπολίτευσης, ο κ. Παπαναστασίου αρχικά ζήτησε το θέμα να αποσυρθεί.

Στη συνέχεια όμως, επειδή το τέλος αυτό προσκρούει στις αντιδράσεις συνολικά της αυτοδιοίκησης και επειδή ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, αφορά σε μια περιοχή που ουδέποτε έλαβε αντισταθμιστικά οφέλη από την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων της, ζητήθηκε και συμφωνήθηκε ομόφωνα να μην γίνει δεκτή η επιβολή-είσπραξη του από τον Δήμο.

“Προσωπικά δεν έχω καμιά διάθεση για τέτοια χαράτσια. Μας επιβάλουν να εισπράττουμε ένα τέλος που θα πάει στο Πράσινο Ταμείο, οι πόροι του οποίου κανείς δεν ξέρει που πάνε και σίγουρα δεν πάνε στην αυτοδιοίκηση. Δεν το αποδεχόμαστε” , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου.
Στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει την διακοπή της κυκλοφορίας για δυο μήνες στην διασταύρωση των οδών Κατράκη και Χ. Τρικούπη για την εκτέλεση έργου του ΒΑΑ στην περιοχή.

Ακόμη έγινε δεκτή η αποπληρωμή, προστίμου περίπου 320.000 ευρώ από το ΙΚΑ από δικαστική απόφαση , μετά από προσφυγή σχολικών φυλάκων.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button