ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου: Προέταξε το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Τι σηματοδοτεί η χθεσινή ιστορική συνεδρίαση για τη συμμετοχή στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας

Την συμμετοχή του δήμου Μεσολογγίου και όλων των νομικών του προσώπων και επιχειρήσεων στην ενεργειακή κοινότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο κατά την συνεδρίασή του που ολοκληρώθηκε χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Μια απόφαση που αποτελεί την υιοθέτηση σχετικής πρότασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης με την οποία “ευθυγραμμίστηκε” και η παράταξη του δημάρχου, με κάποιες επιμέρους επιφυλάξεις που διατύπωσε.

“Επιφυλάξεις” που τέθηκαν για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο, καθώς μετά και την χθεσινή συνεδρίαση κατέστη σαφές ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της συνεννόησης και της σύνθεσης. Κυρίως όμως, διότι, δεν είχε και κάποια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση.

Γεγονός είναι ότι έχουν αλλάξει δραματικά οι συσχετισμοί στο δημοτικό συμβούλιο. Αρκεί να επισημανθεί ότι σε διαδικαστικό ζήτημα απορρίφθηκε με 19-11 πρόταση του δημάρχου.

Ταυτόχρονα η  στάση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου επιβεβαιώνει ακόμη μια εκτίμηση του MesssolonghiNews που δημοσιεύτηκε στη στήλη “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ” της 7ης Μαρτίου:

Μια εκτίμηση που θα έχει και απόλυτα θετικό αποτύπωμα για τον τόπο, εάν συνοδευτεί με αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής πρακτικής από τη δημοτική αρχή.

Είχε γραφτεί συγκεκριμένα:

Η ενεργειακή κοινότητα «καταλύτης» για αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας στο δήμο Μεσολογγίου

Παρακολουθώντας τις διαδικασίες και το δημόσιο διάλογο για την ενεργειακή κοινότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που σχεδιάζεται να γίνει στο Μεσολόγγι διαπιστώνουμε ότι συγκροτείται ένα ισχυρό μέτωπο υποστήριξης του εγχειρήματος.

Ένα μέτωπο το οποίο προτάσσει τη βούληση για υλοποίηση του εγχειρήματος και θέτει σε δεύτερη μοίρα πολιτικές και μικροπολιτικές διαφορές, αλλά και ακραίες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος.

Ένα μέτωπο που δυστυχώς τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα «ζιζάνια» του λαϊκισμού που εντέχνως καλλιεργούν στην τοπική κοινή γνώμη, με διάδοση έωλων επιχειρημάτων, οι «γνωστοί άγνωστοι» πάγιοι εκφραστές της οπισθοδρόμησης, όταν δεν ικανοποιούνται τα «θέλω» και τα «εγώ» τους.

Μακάρι αυτό το μέτωπο που συγκροτείται να δρομολογήσει εξελίξεις και για άλλα ανοιχτά ζητήματα της περιοχής, θέτοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας παθογένειες και νοοτροπίες που έχουν αφήσει «ουραγό» την περιοχή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button