PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου: Μεταναστευτικό, κακοποίηση και ΔΠΠΝΤ

Εννοείται ότι θα γινόταν μια συζήτηση χθες στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στο Αγρίνιο έναν κλειστό προαναχωρησιακό(ό, τι και να σημαίνει αυτό)χώρο εντός του δήμου. Αν δεν το έφερνε η πλειοψηφία, θα το έφερνε η αντιπολίτευση, οπότε ο δήμαρχος Αγρινίου το σήκωσε ο ίδιος το θέμα.

Και κάπου εκεί μάθαμε κι ότι στο Αγρίνιο υπάρχουν και 9 πρόσφυγες, τρεις γυναίκες και έξι παιδιά που πάνε και σχολείο, οι οποίοι φιλοξενούνται στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, εκείνον που παλιότερα θα ήταν αχρείαστος γιατί «δεν έχει κακοποιημένες γυναίκες το Αγρίνιο». Για να μην ξεχνιόμαστε…

Τώρα, γιατί το μάθαμε αυτό χθες(παρότι οι φήμες κυκλοφορούσαν αλλά κανείς δεν επιβεβαίωνε κάτι) είναι μια άλλη υπόθεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή θες να προστατέψεις τον ικέτη φιλοξενούμενο και δεν λες τίποτε ή το λες σε όλο τον κόσμο έγκαιρα γιατί πρόκειται για κάτι αξιέπαινο. Χθες ακούστηκε σαν αντεπιχείρημα, σαν απόδειξη ότι δεν είμαστε συλλήβδην ενάντια στους ξένους.

Από κει και πέρα, άνοιξε η γνωστή κουβέντα για το αν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν κάποια διαφορά μεταξύ τους. Οι πέντε από τους οκτώ που πήραν τον λόγο βρήκαν ότι δεν υπάρχει διαφορά και είπαν ότι η μετανάστευση γινόταν πάντα και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Είπαν και για τους λόγους που νομίζουν ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή το φαινόμενο, δηλαδή πόλεμοι, δυτικός κόσμος, καπιταλισμός κλπ. Οι πέντε από τους οκτώ, επισημαίνεται.

(Παρεμπιπτόντως, μια διαφορά που έχουν αυτές οι δύο κατηγορίες είναι ότι στον πρόσφυγα οφείλεις να δώσεις καταφύγιο, αν είσαι άνθρωπος, ενώ στον μετανάστη μπορείς να προσφέρεις κάποια καλύτερη τύχη αν έχεις πολύ προηγμένη οικονομία, αν δεν είσαι Αγρίνιο, δηλαδή).

Η όλη διαδικασία κατέληξε στο ότι κανείς δεν ήξερε για ποιο πράγμα μιλάμε ακριβώς και άρα πρέπει να ξανασυζητηθεί ! Ο δήμαρχος έκανε με τον τρόπο του την δήλωση ότι «δεν μασάει», η Χ. Σταρακά έδωσε την εντύπωση ότι είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά, ο κ. Καζαντζής το ίδιο και οι υπόλοιποι ότι «καλοδεχούμενοι όλοι».

Να σημειωθεί ότι ανάλογα φιλοσοφική ήταν και η κουβέντα για το ΔΠΠΝΤ με τους φοιτητές. Περιέργως, εκείνοι που λένε ότι δεν πρέπει να γίνονται παντού σχολές και να ξοδεύονται άδικα οι γονείς, εκείνοι που το πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο το θεωρούσαν πάντα όχημα για «νοίκια και σουβλάκια», χθες άκουγαν τους φοιτητές να τους λένε πόσο καλές σπουδές κάνουν και πόσο δωρεάν και δημόσιο είναι το μεταπτυχιακό τους στο Αγρίνιο…

η συντακτική συνηθισμένη μονάδα

Ετικέτες

Ένα Σχόλιο

  1. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛ ΛΗΝΕΣ!
    ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΟΙΏΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΌ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΟΤΑΝ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΘΗΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΥΤΕΥΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑΜΜΕΝΟΙ ΝΕΑΡΟΊ ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΗΣ ΗΛΙΚΊΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΈΝΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close