sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου: Θίγουν την ανάγκη για ανανέωση υλικού και χώρου- Τι απαντά ο Δήμος

Διαθέτει περίπου 47.000 τίτλους βιβλίων

Έρεισμα ώστε να ερευνήσει και να αναδείξει το θέμα της κατάστασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αγρινίου έλαβε έπειτα από επικοινωνία συμπολίτη το AgrinioPress.

«Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι η μοναδική βιβλιοθήκη της πόλης μας βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν καινούργια βιβλία λογοτεχνικά αλλά και επιστημονικά. Ένας μαθητής, φοιτητής, εκπαιδευτικός και κάθε άνθρωπος που θέλει να διαβάσει, να μελετήσει και να ερευνήσει αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με υλικό το οποίο έχει χρόνια να ανανεωθεί. Έρχεται δηλαδή σε έναν χώρο που δεν του προσφέρει τη δυνατότητα να διαβάσει κάτι καινούριο και σύγχρονο», τόνιζε μεταξύ άλλων η συμπολίτης, όντας ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδείας.


Το AgrinioPress απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χρήστο Ζαρκαβέλη, ο οποίος επεξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 47.000 βιβλία, μία μεγάλη γκάμα με πολλούς τίτλους κυρίως λογοτεχνικών βιβλίων, που είναι και αυτά που επιλέγονται περισσότερο.

Η βιβλιοθήκη κάθε χρόνο δέχεται δωρεές, ωστόσο τα βιβλία που θα μπουν στα ράφια της αξιολογούνται, καθότι παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί που επιθυμούν να «ξεφορτωθούν» βιβλία (όπως π.χ. σειρές εγκυκλοπαιδειών) να απευθύνονται σε αυτή.

«Προσπαθούμε σε συνεργασία με τους αρμόδιους της βιβλιοθήκης κάθε χρόνο να ανανεώνουμε και να αναβαθμίζουμε το υλικό», ξεκαθάρισε ο κ. Ζαρκαβέλης, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει και η παιδική βιβλιοθήκη στην Παλιά Λαχαναγορά, που είναι άρτια οργανωμένη.

Τέλος, ένα ακόμη ζήτημα που έθιξε η συμπολίτης αφορούσε την αναδιαμόρφωση και την καλύτερη οργάνωση του χώρου και του υλικού, υπογραμμίζοντας ότι «η χρηματοδότηση και η μέριμνα γι’ αυτόν τον χώρο θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για τους πολιτικούς του τόπου».

Ως προς αυτό το σκέλος, ο κ. Ζαρκαβέλης ανέφερε ότι έχει διαμορφωθεί προ τριετίας και ο κάτω χώρος της, αξιολογώντας ότι η εικόνα της βιβλιοθήκης είναι η πρέπουσα.

Το AgrinioPress προέβη σε αυτοψία στο χώρο, ο οποίος παρουσιάζει την εικόνα που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες:

vivliothiki (1)

vivliothiki (2)

vivliothiki (3)

vivliothiki (4)

vivliothiki (5)

vivliothiki (6)

vivliothiki (7)

vivliothiki (8)

vivliothiki (10)

vivliothiki (11)

vivliothiki (12)

vivliothiki (9)

vivliothiki (14)

vivliothiki (15)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Η δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Αγρινίου είναι μια πλούσια βιβλιοθήκη με υπέροχο περιβάλλον και μεγάλη επισκεψιμότητα. Τα βιβλία στα ραφια που δείχνουν οι φωτογραφίες να μην είναι απόλυτα τακτοποιημένα οφείλεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που κοιτάζουν τα βιβλία για να επιλέξουν πιο θα παρουν. Η τακτοποίηση γίνεται κάθε μεσημέρι όταν αδειάζει από επισκέπτες. Στο κομμάτι της αγοράς βιβλίων σίγουρα θα μπορούσαν να δώθουν κάποια περισσότερα χρήματα αλλά και παλι υπάρχουν πολλές νέες κυκλοφορίες. Σίγουρα ο εχθρός του καλου είναι το καλυτερο. Το να γίνεται μια κριτική για να γίνουν κάποια πράγματα καλυτερα είναι ευπρόσδεκτη, όμως μην ισοπεδώνουμε τα παντα. Ας είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά όταν πρόκειται για το καλό της πόλης μας!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button