ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Δήμος Θέρμου: η αντιπολίτευση κάνει λόγο για παρεμπόδιση της πληροφόρησής της από τον Δήμαρχο  

Η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Θέρμου, μέσω ανακοίνωσής της, καταγγέλλει τον δήμαρχο Σπ. Κωνσταντάρα ότι υπεκφεύγει και πως αφήνει να εννοηθεί πως σκοπίμως δεν απάντησε σε ερώτηση που υπέβαλε η παράταξη «Αξιοπιστία και Προοπτική για το Δήμο Θέρμου», σχετικά με την κατασκευή αύλειου χώρου στο Γυμνάσιο Θέρμου.

Αναλυτικά η , ιδιαιτέρως αιχμηρή, ανακοίνωση της παράταξης του Θ. Κασόλα:


Προσπάθεια υπεκφυγής, απόκρυψη στοιχείων, απαξίωση θεσμών, υποβάθμιση νοημοσύνης, παράβαση χρονικών ορίων νομοθεσίας,  είναι εκείνα που απορρέουν από την ακατανόητη συμπεριφορά του κ. Κωνσταντάρα, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποκρύψει την πανθομολογούμενη αδυναμία παραγωγής έργου και άσκησης αποτελεσματικής διοίκησης  και μη συνεργαζόμενος, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, εκθέτοντας τον δήμο, τον οποίο επανειλημμένως έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα και περιπέτειες.

Δείτε για ένα απλούστατο ερώτημα, άμεσα απαντητέο, τι χρόνο σπατάλησε, πόσο ταλαιπώρησε τις υπηρεσίες του Δήμου, πόσο τις εξέθεσε προβάλλοντές τες ως ανίκανες να καταλάβουν τα αυτονόητα.

Η αντιπολίτευση με αίτησή της στις 19-9-2018 ζητά από τον Δήμο Θέρμου να πληροφορηθεί το επώνυμο του επιβλέποντα του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ» και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου. Σύμφωνα με το νόμο η απάντηση έπρεπε να δοθεί εντός μηνός.

Ο δήμαρχος, όχι μόνο εξαντλεί κάθε χρονικό περιθώριο απάντησης, αλλά κάνοντας χρονική υπέρβαση στις 24/10/2018 – μετά από 35 ημέρες δηλαδή – απαντά: « … προκειμένου να σας δώσουμε ολοκληρωμένη απάντηση να μας γνωρίσετε αν έχετε το «μικρό» όνομα του επιβλέποντα…και επειδή δεν είναι σαφής η αίτησή σας παρακαλώ να επανέλθετε με περισσότερα στοιχεία…. η καθυστέρηση επί τριήμερον έγκειται στην υπέρμετρη απασχόληση με το Πρόγραμμα LEADER….».

Αλήθεια, δεν κατάλαβε ο δήμαρχος του τι ζητούσαμε; Οι υπηρεσίες του Δήμου επίσης δεν κατάλαβαν; Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν γύρω από τι αμφιταλαντεύονταν, πού πήγε το μυαλό τους.
Αν η υπηρεσία έκανε ένα τηλεφώνημα, δεν θα επιλύονταν η όποια απορία; Γιατί δεν το έκανε; Ποιος την εμπόδισε και γιατί;
Το «μικρό» όνομα του επιβλέποντα, θα είχε νόημα αν δεν αναφερόταν το έργο ή αν υπήρχε συνεπώνυμος στην τεχνική υπηρεσία του Αγρινίου. Ζητήθηκε το επίθετο του επιβλέποντα κι ήταν ως αίτημα υπέρ αρκετό.
Η αιτίαση, ο ισχυρισμός και η δικαιολογία στην καθυστέρηση απάντησης ότι ασχολούνταν ο ίδιος ο δήμαρχος με το Πρόγραμμα LEADER δεν πείθει κανέναν, αφού ούτε διαβούλευση με τους φορείς έκανε, αλλά και η πρόταση που κατέθεσε την ύστατη ώρα, δεν δικαιολογεί την τεράστια ενασχόλησή του μ΄ αυτήν. Δεν μπορούσε ένας από τους υπαλλήλους να μας δώσει άμεση απάντηση;
Η όλη μεθόδευση όμως είχε ισχυρό υπόβαθρο και υστεροβουλία, γιατί ο κ. δήμαρχος από τον Ιούλιο του 2018 γνώριζε,  πως με απόφασή του τμήμα του Ελεγκτικού  Συνεδρίου,  ακύρωσε τις επιλογές του για το εν λόγω έργο, χαρακτηρίζοντας παράνομη την πληρωμή,  απόφαση που έκρυβε επιμελώς μέχρι τον Νοέμβριο του 2018, προσπαθώντας στο διάστημα αυτό με διάφορα τερτίπια στην Οικονομική Επιτροπή, να υποκλέψει την ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης  για τις περαιτέρω ενέργειές του.

Τελικά, κατατίθεται δεύτερη αίτηση με τα ίδια ερωτήματα και απαντά ο κ. δήμαρχος για το ίδιο ακριβώς θέμα στις 7-12-2018, 65 ημέρες μετά, λέγοντάς μας να επικοινωνήσουμε με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου. Ως γνωστόν ο Δήμος Θέρμου διαθέτει τεχνικό γραφείο με μόνιμο μηχανικό και ο δήμαρχος δυο μηχανικούς ως ειδικούς συνεργάτες.

Είναι πρόδηλη η προσπάθεια του κ. Κωνσταντάρα να βάλει φραγμό στην ενημέρωση που δικαιούται η αντιπολίτευση, η οποία έχει έννομο συμφέρον,  γιατί οι θέσεις της και οι προτάσεις της ενοχλούν την παρωχημένη διοίκησή του.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button