ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δήμος Μεσολογγίου: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν υπαγορεύουν εφησυχασμούς»

Αυξημένη η ανησυχία για το πλήθος νέων κρουσμάτων - 21 θετικά δείγματα στα rapid tests του ΕΟΔΥ

Στα 21 ανέρχονται τα θετικά δείγματα που εντοπίστηκαν σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό κατά τους σημερινούς δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε 86 ελέγχους νωρίς το πρωί στο Αιτωλικό βρίσκοντας 10 θετικά και στην συνέχεια έγιναν 270 τεστ στο Μεσολόγγι με 11 θετικά, όπως αναφέρει το aixmi-news.gr. Μάλιστα αναφέρεται ότι «υπήρξε μεγάλη συνολικά προσέλευση και κάποιοι επιτέθηκαν φραστικά στους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ, με την απαίτηση να κάνουν το τεστ παρόλο που δεν υπήρχε άλλος χρόνος και υλικά».

Σημειώνεται ότι 37 ακόμη θετικά δείγματα έχουν προκύψει από μοριακούς ελέγχους στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου.

Μετά τα επιδημιολογικά δεδομένα που συλλέγονται διαρκώς από κάθε περιοχή του Δήμου, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Οι πολίτες δέχθηκαν με ανακούφιση τις αποφάσεις της χαλάρωσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που αφορούν την καθημερινότητά τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η εφαρμογή μέτρων πρόληψης της νόσου Covid-19, θα πρέπει να ατονήσει ή ακόμη και να απαλειφθεί εντελώς.

Συνεχίζουμε όλοι να φέρουμε ακέραια την ευθύνη της ατομικής αλλά και κοινωνικής προστασίας έναντι της πανδημίας. Έως ότου κριθεί πως είμαστε πλέον ασφαλείς, απαιτείται μεγάλη προσοχή και «ευλαβική» τήρηση μέτρων όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμού, και η ατομική υγιεινή.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό,  έχει ζητηθεί η διενέργεια όσο το δυνατό περισσότερων rapid tests, ενώ έχει δηλωθεί από την πλευρά μας η διάθεση συνεργασίας για την δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων. 

Πρέπει να κάνουμε ακόμη λίγο υπομονή. Προσέχουμε τώρα, για να έχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε κι αναμένουμε. Η ατομική ευθύνη όλων μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στον καθορισμό του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button