ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Δήμος Μεσολογγίου: Αδιαφορία ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση οικισμού στο Αιτωλικό

Πλήρη αδιαφορία από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ καταγγέλλει ο Δήμος Μεσολογγίου μέσω ανακοίνωσής του, κατηγορώντας τον φορέα ότι δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος του οικισμού «Αγκινάρα» στο Αιτωλικό παρά τις συνεχής οχλήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου αναφέρει:


Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανταποκρινόμενος έγκαιρα στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Αιτωλικού ανέλαβε την ολοκλήρωση του οικισμού «Αγκινάρα» με σκοπό να μεταστεγαστούνδημότες ΡΟΜΑ που αυτή τη στιγμή ζουν σε παραπήγματα στην είσοδο της πόλης.

Οι διαδικασίες και πληρωμές από την πλευρά του Δήμου των τελών για την ηλεκτροδότηση του οικισμού (ύψους 13.601 ευρώ) έχουν ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει οποιαδήποτε μεταφορά.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, αφορά την πλήρη αδιαφορία από την πλευρά του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) που δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος παρά τις συνεχής οχλήσεις. Αποτέλεσμα αυτού είναι η κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην είσοδο του Αιτωλικού να συνεχίζεται, με όποιες συνέπειες αυτό έχει είτε για την προστασία της δημόσιας υγείας – καθώς υποδομές στην περιοχή (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικό ρεύμα) δεν υπάρχουν- είτε για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μπροστά σ αυτή την αδιέξοδη κατάσταση και τις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες δημοτών, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα έναντι του ΔΕΔΔΗΕ, καλώντας για μια ακόμη φορά σε επίσπευση και ολοκλήρωση των εργασιών σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος στον οικισμό «Αγκινάρα».
Τα χρήματα που έχουν έως σήμερα δαπανηθεί για την αποσυμφόρηση της κατάστασης στο συγκεκριμένο σημείο, προέρχονται από τους δημότες. Συνεπώς η παράδοση του έργου είναι πράξη σεβασμού προς τους ίδιους.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button