ΑυτοδιοίκησηΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δήμος Αγρινίου: Προχωρά στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής σε σχολικούς χώρους

Σε μια σειρά παρεμβάσεων για τη βελτίωση της πρόσβασης σε σχολικούς χώρους προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με την κατασκευή ειδικών ραμπών σε σχολεία της πόλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου: «Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης της πράξης «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αγρινίου», ανέρχεται στο ποσό των 466.775,32 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με το συγκεκριμένο έργο δίνεται λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα.

«Με σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες προχωρούμε σε εκτεταμένες παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολύνουμε την καθημερινότητα τους. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε σε κάθε μαθητή την αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο του, να δημιουργήσουμε ένα φιλικότερο περιβάλλον για τους μαθητές ΑΜΕΑ. Με αυτή την παρέμβαση διευκολύνουμε την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα και την απρόσκοπτη μετακίνησή τους στους σχολικούς χώρους. Στόχος μας παραμένει η δημιουργία μιας πόλης φιλικής και προσβάσιμης για όλους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close