Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δήμος Αγρινίου: Με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου η δανειοδότηση των πλημμυροπαθών της 26/9/2020

Αφορά σε δάνεια για αποκατάσταση ζημιών σε κατοικίες στις περιοχές Καινουργίου και Στράτου

Ο Δήμος Αγρινίου ενημερώνει τους δημότες:

  1. της Κοινότητας Καινούργιου της Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων  και
  2. της Κοινότητας Στράτου της Δημοτικής Ενότητας Στράτου

που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 26ης Σεπτεμβρίου 2020 και οριοθετήθηκαν  με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: 146183/Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε/Α325/05-05-2023, (ΦΕΚ 3306/Β΄/18-05-2023) Κοινή Υπουργική Απόφαση, ότι έχει εκδοθεί η  υπ΄ αριθμόν 2 / 32222 / 0025 /10-11-2023 Απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με θέμα :«Παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα, έως του ποσού των 5.561.790 ευρώ, για τη χορήγηση άτοκων δανείων σε φυσικά πρόσωπα, προς αποκατάσταση κτηριακών ζημιών που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές».


Με τη συγκεκριμένη  απόφαση δίνεται η δυνατότητα της παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για τη χορήγηση άτοκων δανείων σε φυσικά πρόσωπα, προς αποκατάσταση κτηριακών ζημιών που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές.

Διευκρινίζεται ότι, η απόφαση αφορά την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

*φωτο αρχείου

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. ” Φωστήρες, πολιτικαντηδες” κάνατε το θαύμα σας το Λιγορεμα δεν έκανε ζημιές μόνο σε σπίτια αλλά και σε κτήματα!!!! Όμως το Λιγορεμα δεν είναι οριοθετημενα εδώ και 50 χρόνια πάρα μόνο λίγα μέτρα κατά μήκος της Ε. Ο. Αγρ. Θερμού. Όταν έδιναν άδειες οικοδομής κοιτώντας τα άστρα χτίζοντας και μέσα στο Λιγορεμα τι έκαναν;. Σκέφτηκαν ποτέ να τα ασφαλισουν, ποια όμως τα παράνομα και παρατυπία; δεν εξαιρούνται ούτε και εκκλησίες!!!! Ψηφίστε τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button