Αυτοδιοίκηση

Δημιουργία κόμβου διακίνησης αγροτικών προϊόντων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένας σημαντικός κόμβος διακίνησης προϊόντων τοπικής παραγωγής που θα συνδέει την Ελλάδα και  την Ευρώπη, μπαίνει στον εθνικό σχεδιασμό για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Παναγιώτη Σταμπουλίδη, καθώς τόσο η Λαχαναγορά Πατρών, όσο και η Ιχθυόσκαλα της Πάτρας ανήκουν πλέον στον Οργανισμό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία για ακόμα μία φορά να παρουσιάσει  τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχει ήδη έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

«Ο σχεδιασμός που έχει αναπτύξει και υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες που οδηγούν σε μια εξωστρεφή λειτουργία τόσο για την τοπική, όσο και για την εθνική αγροτική οικονομία. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη Περιφέρεια που έχει ολοκληρωμένο πλαίσιο βασισμένο στο μικροκλίμα, στην κουλτούρα, στην ιστορία και στη βιωσιμότητα των καλλιεργειών» επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας πως «μαζί με έργα υποδομής, όπως ο εκσυγχρονισμός της Ιχθυόσκαλας Πατρών, αναλαμβάνουμε μια σειρά πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση  της μετάβασης σε μια παραγωγική οικονομία».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό την πλευρά του ο κ. Σταμπουλίδης αναγνώρισε το κομβικό σημείο που βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα σε σχέση με τα δίκτυα διακίνησης προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συμφώνησε πως ο σχεδιασμός που παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να αξιοποιηθεί στο νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Οργανισμού ως εθνική πολιτική, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι προτεραιότητες που τέθηκαν από την Περιφέρεια απαντούν όχι μόνο στις τοπικές, αλλά και στις εθνικές ανάγκες.

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Κεντρική Αγορά Πατρών στον ΒΙΟΠΑ σε ένα από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικά κέντρα αγροτικών προϊόντων με την ανάπτυξη Logistics Center και Δημοπρατηρίου» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΑΑ κ. Σταμπουλίδης, καταλήγοντας: «Η Πάτρα αποτελεί για εμάς ένα αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων μας. Θέλουμε να γίνει και σημείο αναφοράς για την ελληνική αγροτική οικονομία».

Στη συνάντηση,  εκτός των κυρίων Αγγελόπουλου και Σταμπουλίδη, συμμετείχαν στελέχη των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας, συνεργάτες του Οργανισμού και εκπρόσωποι της νομικής υπηρεσίας.

Τέλος, όπως διεφάνη από τη συζήτηση, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού δεσμεύτηκαν, ότι με την ενσωμάτωση στον ΟΚΑΑ της Ιχθυόσκαλας και της Λαχαναγοράς Πατρών, θα τακτοποιήσουν και τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες υπάρχουν προς την περιοχή,  και σύμφωνα με τα όσα τόνισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός στην κατεύθυνση αυτή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button