sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δίμηνα στον δήμο Αγρινίου για συγγενείς και υποψηφίους;

"Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό", λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος...

Το μπαράζ των προσλήψεων διμηνιτών στον δήμο Αγρινίου, προκαλεί αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, αλλά και στην τοπική κοινωνία, μιας και παρουσιάζουν “έκρηξη” στην παρούσα, προεκλογική περίοδο.

Το γεγονός ότι μια σειρά προσλήψεις εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση του την Τετάρτη, δεν πέρασε απαρατήρητο.


Έγινε λόγος για “βιομηχανία διμήνων” που θα “γυρίσει μπούμερανγκ” στην δημοτική αρχή του Αγρινίου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να απαντά πως πρόκειται για μια διαδικασία που προβλέπεται και που καλύπτει κάποιες έκτακτες ανάγκες.

Ένα σοβαρό ερωτηματικό, είναι το πως και ποιοι εργάζονται ως διμηνίτες.

Οι σχετικές προκηρύξεις για παράδειγμα, συνήθως δεν γίνονται ευρύτερα γνωστές και δημοσιοποιούνται εάν και εφόσον τις “μυριστεί” κάποιος, ψάχνοντας στην ιστοσελίδα του δήμου.

Έτσι είναι πολύ πιθανό να υποβάλλονται αιτήσεις, απ’όσους ενημερώνονται έγκαιρα…

Πάντως, οι ενστάσεις φαίνεται πως δεν περιορίζονται μόνο στην αντιπολίτευση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερα αρνητικά σχολιάστηκε -και εκ τον ενόντων- το γεγονός πως μεταξύ των διμηνιτών που προσλήφθηκαν πριν μερικούς μήνες, είναι και στενό συγγενικό πρόσωπο εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου της παράταξης Παπαναστασίου.

Φυσικά, δεν προκύπτει ζήτημα κάποιας παρανομίας , σαφώς όμως τίθεται πολιτικό ζήτημα αλλά και ηθικό, τόσο για τον σύμβουλο, όσο και για την παράταξη του δημάρχου.

Το θέμα των διμήνων βέβαια, άπτεται μιας συνολικής προσέγγισης, αφού για παράδειγμα, γίνεται πάντα επίκληση αναγκών, όπως πχ στον τομέα του πρασίνου για να μπουν διμηνίτες.

Την ίδια στιγμή , από τον ίδιον τομέα όμως, ο δήμος εγκρίνει μετατάξεις μονίμων σε άλλες υπηρεσίες, γεγονός που επίσης στηλιτεύτηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε επικοινωνία που είχε το agriniopress.gr με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γκρίζη, που είναι υπεύθυνος για τα δίμηνα στον δήμο Αγρινίου, εξήγησε πως οι προσλήψεις αυτές γίνονται με κριτήριο τα μόρια του κάθε αιτούντα, ανάλογα με το διάστημα ανεργίας του, το αν είναι πολύτεκνος και φυσικά με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.

Επισημαίνει δε πως οι μετακινήσεις υπαλλήλων από το τμήμα Πρασίνου σε άλλα τμήματα γίνεται κατόπιν αιτήματος του εκάστοτε υπαλλήλου και αφού δοθεί η σχετική έγκριση από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Ερωτώμενος ειδικότερα για την πρόσληψη συγγενούς εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου της παράταξης του, είπε ως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό: «κάποτε γίνονταν μόνιμες προσλήψεις συγγενών αιρετών και δεν ακουγόταν κιχ. Το να δουλέψει κάποιος άνεργος για δυο μήνες, εφόσον πληροί τα κριτήρια είναι τόσο τρομερό; Το ίδιο θα έλεγα βέβαια και εάν επρόκειτο για σύζυγο ή συγγενή οποιουδήποτε δημοτικού συμβούλου στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η παραπάνω περίπτωση δεν είναι και η μοναδική και πως υπάρχουν και άλλες, υποψηφίων συμβούλων λόγου χάρη, που έχουν εργαστεί σε δίμηνα.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button