ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κλειστό και σήμερα το Δημαρχιακό Μέγαρο – συνεχίζουν την κατάληψη οι φοιτητές

Δε θα λειτουργήσουν ούτε και σήμερα οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου, αφού οι φοιτητές του ΔΠΦΠ συνεχίζουν την κατάληψη στο κτήριο.

Οι φοιτητές κατέλαβαν το δημαρχιακό Μέγαρο την περασμένη Πέμπτη, ζητώντας έτσι από τη Δημοτική Αρχή να τους βοηθήσει στο αίτημα για αναβάθμιση του τμήματός τους, για το οποίο οι φοιτητές εκφράζουν φόβους για την πλήρη κατάργησή του.

«Η επίσημη ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ότι το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων οδηγείται σε κλείσιμο. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια τριμελής επιτροπή από το Πανεπιστήμιο Πατρών για να εξετάσει το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την ισοτιμία με αυτά των Μηχανικών Περιβάλλοντος και την ένταξη των αποφοίτων στο ΤΕΕ.

Το πόρισμα της επιτροπής όχι μόνο δεν κατοχυρώνει τα επαγγελματικά προσόντα των αποφοίτων με τα αντίστοιχα του Μηχανικού Περιβάλλοντος αλλά κινείται σε μια βάση ή οποία δημιουργεί επιπλέον αμφιβολίες για την ιδιότητα των αποφοίτων, καθώς μεταξύ άλλων δεν θα ανήκουν σε κάποια ‘ενεργή’ κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), συνεπώς οι πιθανότητες για εύρεση εργασίας πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας θα είναι λιγοστές ως ανύπαρκτες.

Είναι απαράδεκτη η χρονική στιγμή που το πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα των αποφοίτων δίνοντας ‘ψίχουλα’ και ενισχύοντας του φόβους μας για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εις βάρος των φοιτητών οι οποίοι διεκδικούν με δράσεις εδώ και δυο εβδομάδες την ισχυροποίηση του τμήματος τους και όχι το κλείσιμο του», ανέφερε μεταξύ άλλων χθεσινή ανακοίνωση του ΔΠΦΠ.

Προς το παρόν οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου, ενώ οι φοιτητές δεν έχουν κάνει ακόμη γνωστό το πότε σκοπεύουν να σταματήσουν την κατάληψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button