Δημ. Ντάουλας (πολύτεκνοι Αγρινίου) για γάμους ομοφύλων: «Σόδομα και Γόμορα» (video)

«Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μετανοήσουν και να γίνουν καλύτεροι από εμάς»

Αντιδράσεις από την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και πολλές συλλογικότητες, έχει προκαλέσει η πρόσφατη επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων του Αγρινίου προς τον πρωθυπουργό, όπου εκφράζεται η κάθετη αντίθεση του στην νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο αναφορές του ΔΣ του Συλλόγου περί «αμαρτίας», «νομοθεσία που αντιβαίνει σε φυσικούς και ηθικούς νόμους και στα εθνικά και θρησκευτικά ιδεώδη των Ελλήνων», δέχτηκαν έντονη κριτική και χαρακτηρίστηκαν  ως «ομοφοβικές»  ενώ χαρακτηριστικά το Orlando LGBT+, επιστημονικός φορέας για την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+, με ανακοίνωση του εξέφρασε την «στήριξη του στα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου».


Ο Δημήτρης Ντάουλας, πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων του Αγρινίου, μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» του Γ. Λιάγκα, όπου επέμεινε με θέρμη στις απόψεις του, προκαλώντας στη συνέχεια τα αρνητικά σχόλια των παρουσιαστών της εκπομπής.

Αρχικά ανέφερε:

«Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στους φυσικούς και ηθικούς νόμους. Ο Θεός τους έχει νομοθετήσει τους οποίους η σημερινή κοινωνία, η σύγχρονη δεν τους αποδέχεται. Για την υιοθεσία μας τρομάζει και μας οργίζει. Δεν μπαίνουμε σε συζήτηση για αυτό το θέμα. Αυτά είναι παρά φύσιν πράγματα. Πλησιάζουμε στην εποχή των Σοδόμων και των Γομόρρων, εκεί πλησιάζουμε».

Και προσέθεσε, ερωτώμενος σχετικά με το αν μέσα στις 5.500 οικογένειες που είναι στον σύλλογο υπάρχουν άτομα που είναι ομοφυλόφιλα:

«Άλλο πράγμα η ανοχή στους ανθρώπους αυτούς και άλλο πράγμα η επισημοποίηση της ομοφυλοφιλίας με θεσμό γάμου και υιοθεσίας. Είναι να τρομάζει κανείς. Εμάς μας οργίζει αυτό. Είμαστε προσηλωμένοι στα ελληνικά, χριστιανικά ιδεώδη, σας το λέω και όχι μόνο εγώ αλλά χιλιάδες των πολυτέκνων, η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από 90%, εμφορούνται από αυτές τις ιδέες».

Για το ενδεχόμενο πολλά παιδιά εκ των οικογενειών – μελών του Συλλόγου να είναι ομοφυλόφιλα:

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδύναμοι, έχουμε ελαττώματα, έχουμε αδυναμίες, έχουμε και πάθη. Σε αυτή την περίπτωση εμείς προσευχόμαστε ο Θεός να τους δώσει μετάνοια και να αναζητήσουν το έλεος του Θεού. Εμείς δεν τους πετάμε στον Καιάδα αυτούς τους ανθρώπους, είναι συνάνθρωποί μας οι οποίοι έχουν ένα πάθος, όπως είναι το πάθος της πορνείας, της μοιχείας, όλα αυτά. Τους ανθρώπους τους αγαπάμε, την αμαρτία δεν την αγαπάμε».

Για το αν θεωρεί την ομοφυλοφιλία αμαρτία:

«Βεβαίως είναι αμαρτία. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μετανοήσουν καλύτεροι από εμάς».

Για το γεγονός ότι μπορεί αυτοί να μην αισθάνονται αμαρτωλοί:

«Άλλο θέμα αυτό. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδύναμοι και αμαρτωλοί αλλά εν δυνάμει είμαστε όλοι άγιοι. Αν κανείς μετανοήσει και κόψει τα πάθη του τότε γίνεται ευάρεστος στον Θεό».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: γάμοι ομοφύλων Δημήτρης Ντάουλας ΛΟΑΤΚΙ Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου