ΕξελίξειςΠολιτική

Δημ. Κωνσταντόπουλος: "Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται άμεσα ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας"

koi-nafp-gefyra-plymmhra

Με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος,  αναφορικά με τις καταστροφές σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι, καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς “να αναλάβουν τις ευθύνες τους” και να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων που θα συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων και την αποφυγή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

Αναλυτικά  :

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου (22/10/2016) έπληξαν την πόλη του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου και την ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε βασικές υποδομές, στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο καθώς επίσης και σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία και κατάλληλο συντονισμό πέρα από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις επιβάλλεται άμεσα  να σχεδιάσουν δράσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ακόμη μια φορά ο νομός ως ανοχύρωτη πόλη , παραδόθηκε στη καταστροφική μανία των ακραίων καιρικών δημόσια με ανυπολόγιστες ζημιές.

Τα χειρότερα τα αποφύγαμε από την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, τις  οποίες και θέλω δημόσια να ευχαριστήσω.

Οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας δεν αντέχουν άλλο να νιώθουν την εγκατάλειψη της πολιτείας και την ολιγωρία της κρατικής μηχανής .

Αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων που θα συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων και την αποφυγή τέτοιων καταστροφικών φαινομένων στον  Νομό Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να ξεκινήσουν από σήμερα.

Κύριοι Υπουργοί αναλάβετε τις ευθύνες σας , στηρίξτε και ενισχύστε με πόρους την Περιφέρεια η οποία βρίσκεται σε απόγνωση. Οι αρμοδιότητες χωρίς πόρους , είναι επιταγές χωρίς αντίκρυσμα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close