Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δήλωση του Πάνου Παπαδόπουλου για την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας προέβη στην παρακάτω δήλωση σε ότι αφορά την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου:

“Καλωσορίζω τις οποιεσδήποτε  ενέργειες εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινοβουλίου που κινούνται στην κατεύθυνση στήριξης της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας.


Είμαστε όλοι εδώ αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και ειδικότερα ως προς την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου προβλήματος μετά την συνταξιοδότηση το τέλος του 2020 του εξαίρετου διευθυντή της κλινικής Κ.Π. Ζαβιτσανάκη. Προς αποκατάσταση όμως της αλήθειας πρέπει να δηλώσω τα εξής:

A.Με την υπ’αριθμ. Γ4α/Γ.Π36305/17/05/2019 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού υγείας εγκρίθηκαν προς προκήρυξη τέσσερις (4) θέσεις μονίμων ιατρών επιμελητών Β’ ΕΣΥ για το νοσοκομείο Μεσολογγίου, ήτοι καρδιολόγου, μαιευτήρα – γυναικολόγου, χειρούργου και νεφρολόγου.

Β.Η ανωτέρω προκήρυξη πάγωσε από το υπουργείο υγείας τον Ιούλιο του 2019.

Γ.Με την υπ’αρίθμ. Γ4α/Γ.Π8252/07/02/2020 υπουργική απόφαση εγκρίθηκε νέα προκήρυξη στην οποία κόπηκαν δύο (2) θέσεις στο Μεσολόγγι, μεταξύ των οποίων και ο καρδιολόγος ,τη στιγμή που με σωρεία εγγράφων είχε γίνει γνωστό το θέμα και στην 6η .Υ.Π.Ε και στο υπουργείο. Δόθηκαν τελικά μόνο οι θέσεις μαιευτήρα – γυναικολόγου και χειρούργου , οι οποίες και προκηρύχθηκαν.

Δ.Ο δήμαρχος και όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού ήταν ενημερωμένοι από την διοίκηση του νοσοκομείου για την ανωτέρω εξέλιξη και παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατόν να αποτραπεί η περικοπή της μόνιμης θέσης του καρδιολόγου.

Τέλος για την ιστορία αναφέρω ότι τυχόν έγκριση προκήρυξης θέσης μονίμων καρδιολόγων και ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάληψης υπηρεσίας θα απαιτήσει αρκετό χρονικό διάστημα και ως προς την πρόσληψη επικουρικού ιατρού καρδιολόγου για δυο (2) έτη δεν υπάρχει δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς ενδιαφερόμενος στην λίστα της 6ης .Υ.Π.Ε.

Εύχομαι και ελπίζω η κοινή προσπάθεια όλων να έχει θετική κατάληξη”.

 

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button