Ροή Ειδήσεων

Δικαίωση για τον Αντρίκο Παπανδρέου – Στο αρχείο η δικογραφία για τα περίφημα CDS

antrikos-gap

Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία σχετικά με τα ασφάλιστρα κινδύνου, γνωστά και ως CDS, μετα από οκτώ χρόνια δικαστικών ερευνών και αναμονών για αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Η εν λόγω έρευνα είχε δυο σκέλη με το πρώτο να αφορά ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια λόγω της επαγγελματικής σχέσης που είχε με την εταιρία Unigestion η οποία αγόρασε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2009-2010.

Μπορεί η έρευνα να μην εντόπισε στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από αναφορά ενός δικηγόρου και ενός οικονομολόγου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.

Την ίδια ώρα υπήρξε και πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά το οποίο δεν προέκυψε ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν σε βάρος της χώρας.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα ξεκίνησε το 2010 με τον εισαγγελέα Α. Κορρέα να κρίνει με διάταξη του ότι η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο ωστόσο το 2012 ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζητησε συμπληρωματική έρευνα, ώστε να αναζητηθεί όλη η διαδρομή των CDS.

Και από την έρευνα του ΣΔΟΕ δεν είχε διαπιστωθεί κάποιο ποινικά κολάσιμο ζήτημα.

thecaller.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button