ΑτζένταΕκδηλώσειςΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πλαγιά του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Στις 28 και 29 Ιουνίου 2018

Την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθούν στην Πλαγιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς.

Τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και την Λευκάδα ντυμένα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, θα φέρουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε αυτή την διήμερη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου θα λάμψει για πρώτη φορά το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την παρουσία έξι παιδικών χορευτικών από Καρυά Λευκάδος, Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, Πλαγιά Ακτίου Βόνιτσας, Παλιάμπελα Ακτίου Βόνιτσας και δύο από την Πάλαιρο.

Οι μικροί χορευτές συνεχιστές της Ελληνικής Παράδοσης θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα και περιμένουν την συμπαράσταση και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η εκδήλωση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Πλαγιάς και θα ξεκινήσει στις 21:00.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με το επιτυχημένο Ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (ενήλικες).

Το παραδοσιακό χορευτικό αντάμωμα στην Πλαγιά έχει καθιερωθεί πια ως ένας ζωντανός θεσμός παράδοσης και πολιτισμού.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν παραδοσιακά χορευτικά από Νυδρί (Αλέξανδρος Νυδρίου), από Λευκάδα (Ορφέας Λευκάδος), το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου του Αγίου Δημητρίου Παλαίρου, το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Πλαγιάς, το χορευτικό “Το Ανακτόριο” του συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας και το χορευτικό της Νίκης Παλαίρου.

Τα χορευτικά τμήματα ετοιμάζουν ένα εντυπωσιακό χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Πλαγιάς και θα ξεκινήσει στις 21.0 και τους Χορευτές θα συνοδεύει ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα.

Μετά την παρουσίαση τον χορευτικών θα ακολουθήσει γλέντι με την συνοδεία της Παραδοσιακής ορχήστρας.

“Οι δύο βραδιές θα είναι αφιερωμένες στην Ελληνική Παράδοση που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε και πάντα πρέπει να σεβόμαστε” αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιάς της Κοινωφελούς επιχείρησης και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button