ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Διεκδικεί στα δικαστήρια από τον Δήμο Ξηρομέρο οφειλές ύψους 26.883 ευρώ η ΔΕΥΑ Αγρινίου

«Οι οφειλές είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη» τονίζει ο Δήμος Ξηρομέρου

H ΔΕΥΑ Αγρινίου αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του δήμου Ξηρομέρου για οφειλές τελών ύδρευσης παρελθόντων ετών της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά που ανέρχονται 26.883 ευρώ.

Η ΔΕΥΑΑ έχει επικοινωνήσει με τους αρμοδίους υπαλλήλους του Δήμου Ξηρομέρου ο οποίος αν και αναγνωρίζει την οφειλή ενημέρωσε ότι αδυνατεί να την εξοφλήσει.

Η δήλωση αδυναμίας πληρωμής του ποσού και το ζήτημα συνολικά απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρεσης και Αποχέτευσης. Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε και προ ολίγου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου αναφέρει:

«Οι οφειλές στην ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη, μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς.

Ως νέα δημοτική αρχή μέσα στα πολλά χρέη που παραλάβαμε, ενημερωθήκαμε ότι είχαμε και το χρέος προς τη ΔΕΥΑ Αγρινίου ύψους 19.467 €, για χρέη πριν το 2018 και χρέος 7.416 € για το 2019, τα οποία με την μέθοδο της συστηματικής απόκρυψης που εφάρμοζε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δεν αποτυπωνόταν στους προϋπολογισμούς και έτσι η δαπάνη γινόταν αυτομάτως μη νόμιμη, μη κανονική. Βρήκαμε σχετική ενημερωτική αλληλογραφία στα αρχεία του Δήμου Ξηρομέρου από το 2018.

Στον δικό μας πραγματικό προϋπολογισμό του 2020, αποτυπώσαμε 7.416 € προς της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Οι προηγούμενες οφειλές λοιπόν, ως μη νόμιμες, μη κανονικές δαπάνες, δεν μπορούμε να τις πληρώσουμε κατευθείαν, θα πρέπει να καταστούν νόμιμες μέσω της δικαστικής οδού.

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου σε συνεννόηση με την νέα διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, προχώρησε σε αγωγή για να τακτοποιηθεί και αυτή η οφειλή, στην προσπάθεια που γίνεται να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του Δήμου και να αποκτήσει αξιοπιστία στην αγορά.

Αυτά για να γνωρίζουν οι πολίτες του Ξηρομέρου την μοναδική αλήθεια και πως διοικούνταν ο Δήμος Ξηρομέρου την προηγούμενη πενταετία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button