Γεγονότα

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στους δήμους Ναυπακτίας και Ακτίου-Βόνιτσας

Το πρόγραμμα ξεκινά την περίοδο 2018-2019 και θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας – Προβλήματα από τις ελλείψεις σε κατάλληλες δομές. Oι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι οι Ναυπακτίας και Ακτίου – Βόνιτσας

Από μικρά στα …βάσανα χιλιάδες παιδιά από 184 δήμους της χώρας, καθώς αρχίζει το πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, το οποίο έχει εξαγγείλει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Βέβαια το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε όλα τα τετράχρονα, καθώς δεν επαρκούν οι δομές των δήμων. Ως αποτέλεσμα το «μπαλάκι» των ευθυνών να πέφτει στους δήμους σε περιπτώσεις που τα τετράχρονα δεν θα μπορούν να εγγράφονται στα νηπιαγωγεία.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας αρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων.

Η σχετική κοινή υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.

Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.
Το Υπουργείο Παιδείας, χαιρετίζει τη συνεργασία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με τους δημάρχους, τους διευθυντές Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους των Συλλόγων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Πηγή
Πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button