Pressαρίσματα

Διασκεδάσαμε με τους δήθεν απόρους χθες στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου…

dimotiko-symvoulio (8)

Αποκαλυπτικός ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μοσχολιού και πρώην αντιδήμαρχος, κ. Ράπτης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το βοήθημα που παίρνουν διάφοροι συμπολίτες μας, αναξιοπαθούντες και μη(κατά πως φαίνεται).

«Βλέπω εδώ», λέει κάποια στιγμή ο κ. Ράπτης προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Καλαντζή, «12 συμπατριώτες μου από το Καινούργιο που έχουν κάνει την σχετική αίτηση. Από αυτούς οι 10 μόνο φτωχοί και άποροι δεν είναι»! Σιγή στην αίθουσα. Ειδικά από τους πιο… δικαιωματιστές συμβούλους που πάντα είναι στο πλευρό των φτωχών και των κατατρεγμένων δεν ακούστηκε κιχ. Ευτυχώς έσπασε η παγωμάρα λίγο μετά, όταν ο κ. Ράπτης εξηγούσε ότι το ξέρει το σπορ, το έχει περάσει ειδικά στην περιοχή του, από κάποιους που παρακινούν διαχρονικά τον κόσμο να μπει στην γνωστή «βιομηχανία των αιτήσεων».

«Σάμπως και οι υπόλοιποι πολίτες, γιατροί, δικηγόροι κλπ δηλώνουν εισοδήματα κανονικά;», αναρωτήθηκε ο κ. Ράπτης, απαντώντας στην εξήγηση του κ. Καλαντζή ότι αυτά δεν είναι βοηθήματα που δίνει ο δήμος αυθαίρετα αλλά βγαίνουν με βάση το Κ.Ε.Α και την οικονομική κατάσταση που παρουσιάζει ο κάθε πολίτης προς τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο κ. Ράπτης ζήτησε «να το σταματήσουμε όλο αυτό» και μάλιστα γενναία είπε, «κι εμείς τα δίναμε κάτι τέτοια», ενώ το πιο ωραίο ήταν όταν εξήγησε πως συνήθως πρόκειται για τους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους που κάνουν από την ίδια οικογένεια αιτήσεις για βοηθήματα «πότε ο ένας και πότε ο άλλος». Κάλεσε, δε, να δουν όλοι τα ονόματα διαχρονικά λέγοντας ότι είναι αδέρφια και συγγενείς από γνωστούς στην τοπική κοινωνία που δεν έχουν τελικά οικονομικό πρόβλημα! «Χρειάζεται έλεγχος προσωπικός, ενδελεχής», ακούστηκε στην αίθουσα, εννοώντας πέρα από… δηλώσεις.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Πλήρωνε εσύ κορόιδο που φορολογείσαι ή που παίρνεις μισθό όσο είναι το επίδομα κάτι τέτοιων. Αγροτών κυρίως, να μην το ξεχάσουμε, ε; Όπως να μην το ξεχάσουμε (κι αυτό το είπε ο κ. Ράπτης) ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών είναι κάτω των 3.000 ευρώ εισόδημα. Ή ότι, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις τους, το ¼ των Ελλήνων είναι στην ζώνη αυτή των επιδομάτων…

Στη λήξη πάντως της κουβέντας είχαμε το καλύτερο. Ο κ. Καλαντζής αποκάλυψε ότι σύντομα δεν θα έχει να κάνει ο δήμος με τέτοια θέματα. «Α, πολύ ωραία, να και κάτι σωστό», απαντά ο κ. Ράπτης. «Όχι δεν καταλάβατε, θα γίνονται όλα μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εμείς δεν θα ελέγχουμε τίποτε, απλά θα κάνουμε τις πληρωμές που θα εγκρίνουν τα κεντρικά!», ανταπάντησε ο κ. Καλαντζής…

«Α, ακόμα χειρότερα τότε. Είπα κι εγώ…», έκλεισε το ζήτημα ο κ. Ράπτης, ο οποίος και το είχε ανοίξει…

η συντακτική αναξιοπαθούσα μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button