Δυτική Ελλάδα

Διαμαρτυρία του Ε.Σ. Μεσολογγίου στον Π. Σκουρλετη: Ακόμη οι αποζημιώσεις στις πληγείσες επιχειρήσεις

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-8

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών  Παναγιώτη Σκουρλέτη που κοινοποιείται στον  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, τον Δήμαρχο Ι. Π. Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο και τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου του Μεσολογγίου, θέτοντας το θέμα της σοβαρής καθυστέρησης στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου του 2016.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τον Οκτώβριο του 2016 η περιοχή του Μεσολογγίου είχε πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε τοπικές επιχειρήσεις. Το Υπουργείο είχε δεσμευτεί να ανακουφίσει τους πληγέντες, παρέχοντας τους οικονομική αποζημίωση. Παρόλα αυτά, σχεδόν δύο χρόνια μετά τις καταστροφές οι αποζημιώσεις δεν έχουν εκδοθεί ακόμη, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να έχουν μεγαλύτερη ζημία εξαιτίας της έλλειψης τεχνικού εξοπλισμού, ο οποίος καταστράφηκε από τις πλημμύρες.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης των οικονομικών αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές ανέρχονται στις 26, ενώ η συνολική ζημία τους υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε οριακό επίπεδο η βιωσιμότητά τους, εάν δεν ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Επιπρόσθετα, αρκετές από τις επιχειρήσεις αδυνατούν να συνεχίσουν την εύρυθμη λειτουργία τους, αφού δε διαθέτουν το κεφάλαιο για την αγορά νέου εξοπλισμού. Το παραπάνω σε συνδυασμό με τη δυσχερή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, μπορεί να οδηγήσει σταδιακά στο μαρασμό τους, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα ποσοστά ανεργίας.

Καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους κρατικούς φορείς που άπτονται του θέματος προστασίας του Δήμου, να προβούν άμεσα σε ενέργειες ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες και να αποφευχθούν αντίστοιχα μελλοντικά φαινόμενα. Συμπληρωματικά, ζητάμε τη συμβολή σας προσωπικά, για την προώθηση του συγκεκριμένου ζητήματος και την τοποθέτησή του σε άμεση προτεραιότητα, ώστε να μην παρατηρηθούν εκ νέου φαινόμενα αδιαφορίας και καθυστερήσεων.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button