Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διαμαρτυρία για την υγεία στον ΕΟΠΥΥ από το Ε.Κ. Αγρινίου την Τετάρτη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας υγείας καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τη νεολαία και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα την Τετάρτη 7 Απρίλη στις 10:30 π.μ. στον ΕΟΠΥΥ (πρώην Ι.Κ.Α.) και 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία .

Το κάλεσμα:

«Να διαδηλώσουμε μαζικά , να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας συνολικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να απαιτήσουμε – διεκδικήσουμε :

– Μέτρα που θα ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ( ΕΣΥ) και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ( Π.Φ.Υ.) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση.
– Όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μέσα θεραπείας και φάρμακα, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού. Ενάντια στην πολιτική που τζογάρει την υγεία του λαού .
– Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ- ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ
ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας

Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική μας δράση, παίρνοντας όλα εκείνα τα μέτρα που η εποχή και η ασφάλειά μας υπαγορεύουν.
Την Τετάρτη 7 Απρίλη 2021 , Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, συμμετέχουμε και συνδιοργανώνουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις :
Στο Αγρίνιο συμμετέχουμε στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου ώρα 10:30 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στο Μεσολόγγι , το Παράρτημα του Σωματείου μας συνδιοργανώνει με το σωματείο συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Μεσολογγίου και περιχώρων ώρα 11:00 π.μ. εκδήλωση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου.

Καλούμε τους συνταξιούχους να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας , παίρνοντας μέρος στις παραπάνω αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ ΜΕ :
– Άμεση και χωρίς όρους επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
– Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν.
– Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό , για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών.
– Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών , νοσηλευτών και όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων.
– Να μην απολυθεί κανείς . Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– Μέτρα στήριξης των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και των Κέντρων Υγείας του Νομού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button