Γεγονότα

Διαμαρτυρία δημοτών της περιοχής Φούσκαρι Aγρινίου

epi-roma-katavlismos
Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής Φούσκαρι Αγρινίου ( όπισθεν Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου),που με επιστολή προς στον Δήμαρχο Αγρινίου προ λίγων ημερών, αναφέρονται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τους ρομά και ζητούν την λήψη μέτρων.
Αναλυτικά η επιστολή στον δήμαρχο Αγρινίου, που υπογράφουν 33 κάτοικοι:

Πάει περίπου ένας χρόνος από τότε που άρχισε η αθρόα προσέλευση Roma από όλη την Ελλάδα και τα βαλκάνια, ακόμη και στην περιοχή δυτικά του Δημοτικού Σταδίου. Απόρροια του γεγονότος αυτού είναι κάθε μέρα να φυτρώνουν πρόχειρα παραπήγματα από νάιλον και χαρτόνια. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι άνθρωποι αυτοί είναι πρωτόγονες και απάνθρωπες. Χωρίς νερό, φως, στοιχειώδης υγιεινή, τροφή και χώρους κοινόχρηστους για τα παιδιά τους τα οποία ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Ως αποτέλεσμα της ανωτέρου κατάστασης είναι οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου να επιβιώσουν, να επιδίδονται σε λεηλασίες στην  γύρω περιοχή ώστε να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Κλέβουν φρούτα, κότες, πρόβατα, λαχανικά και οτιδήποτε άλλο φαγώσιμο καταστρέφοντας περιφράξεις και σπάζοντας παράθυρα και πόρτες προκειμένου να αποκτήσουν οτιδήποτε θα τους εξασφαλίσει λίγα ευρώ. Επίσης κόβουν δέντρα ξένης ιδιοκτησίας προκειμένου να έχουν την απαραίτητη καύσιμη ύλη για να ζεσταθούν.

Τα παιδιά τους μη έχοντας χώρο να εκτονωθούν έχουν μετατρέψει την γύρω περιοχή (σπίτια και κτήματα κτηνοτρόφων) σε παιδική χαρά και χώρους αναψυχής. Όποιος επιχειρήσει να τους κάνει παρατηρήσεις, αμέσως υπόκειται σε λιθοβολισμό με συνέπεια την πρόκληση σωματικών βλαβών, αλλά και καταστροφές σε αυτοκίνητα και ελκυστήρες.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο όπου ακόμα και η προσέλευση στα κτήματα να είναι επικίνδυνη.  Επανειλημμένως έχουμε καλέσει την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία λόγω πυρκαγιών, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίες μας άλλοτε μας παρέπεμψαν στο να κάνουμε μηνύσεις και άλλοτε στο Δήμαρχο ότι αυτός είναι  υπεύθυνος.

Έτσι και εμείς θεωρώντας ότι όντως το πρόβλημα είναι κοινωνικό και πολιτικό απευθυνόμαστε σε εσάς και σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσατε να δώσετε κάποιας μορφής λύση γιατί η κατάσταση αυτή είναι πλέον αδύνατο να συνεχιστεί έτσι.

Τέλος, δεν είναι δυνατόν εγκαταστάσεις όπως το ΚΤΕΟ, διάφοροι εμπορικοί συνεταιρισμοί, το Δημοτικό Στάδιο και Δημόσια σχολεία τα οποία βρίσκονται δίπλα στον καταυλισμό, να είναι απροσπέλαστα από τους δημότες εξαιτίας του φόβου υλικών ζημιών στα αυτοκίνητα τους ή του προπηλακισμού τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button