Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διακρατική δικτύωση της μικρής κλίμακας Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε το τελικό Διαδικτυακό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου Interreg – Adrion ARIEL Cod.278 «Προώθηση διακρατικής δικτύωσης της μικρής κλίμακας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο «ARIEL» έχει ως κύριο αντικείμενο τη δημιουργία ενός καινοτόμου διακρατικού δικτύου μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, φορέων χάραξης πολιτικής, δημόσιας διοίκησης και κοινωνικούς εταίρους που θα ευνοήσει την συμμετοχική διαχείριση και λήψη αποφάσεων σε δύο βασικούς τομείς της μακρο-περιφερειακής οικονομίας στην Αδριατική και το Ιόνιο: αλιεία μικρής κλίμακας και υδατοκαλλιέργειες.

Στο συνέδριο πήραν μέρος εκπρόσωποι και των εννέα εταίρων που συμμετείχαν στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου ARIEL από την Ιταλία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

Το συνέδριο χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε η Δρ. Άλκηστις Παρπούρα, Προϊσταμένη Τμήματος Αλιείας της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το συντονισμό μιας εκ των ενοτήτων του συνεδρίου ανέλαβε ο Δρ. Έριχ Βαν Χαμ, Ιχθυολόγος του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου (on-demand) στο κανάλι YouTube της Περιφέρειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button