ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

«Διαφωνώ με τις διαγραφές, αποδοκιμάζω τα περί φυτευτών και διαπλοκής στον ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Τεμπονέρας

Έκκληση ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από την εσωστρέφεια εκφράζοντας τη διαφωνία του τόσο με τις διαγραφές όσο και με τις απόψεις περί φυτευτών και διαπλοκής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απηύθυνε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Να φύγουμε από την εσωστρέφεια. Κακώς επικεντρώνεται η συζήτηση στις διαγραφές στελεχών. Επί της αρχής δεν είμαι σύμφωνος με τις διαγραφές, όπως και δεν ήμουν σύμφωνος με τη διαδικασία παλαιότερα για διαγραφή του Παύλου Πολάκη. Θέλω να εκφράσω την αποδοκιμασία μου σε όσα ειπώθηκαν περί «φυτευτών», είτε για διαπλοκή εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φράσεις κενές περιεχομένου. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πολιτική αντιπαράθεση. Διαφορές υπάρχουν, αλλά πρέπει να υπάρχει κοινός πολιτικός στόχος» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA ο κ. Τεμπονέρας.


Όπως είπε «υπάρχει μία πρόσφατη εκλογή του κ. Κασσελάκη που πρέπει να είναι σεβαστή. Αν πέσουν οι τόνοι θα πρέπει να υπάρχουν διαβουλεύσεις που να υπάρξει ένα αποτέλεσμα κοινώς αποδεκτό. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλες τις πλευρές κι να επικεντρωθούμε στα σημαντικά».

Χαρακτήρισε, επίσης, θετικό το ότι «έχουν πέσει οι τόνοι από όλες τις πλευρές, και ότι οι προσπάθειες που γίνονται, είναι η επόμενη κεντρική επιτροπή να επικεντρωθεί στα σημαντικά, δηλαδή αυτά που αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία πριν από 15 μέρες, την διεξαγωγή του Συνεδρίου τον Φεβρουάριο και την αποτύπωση του οδικού χάρτη με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, που θα μας οδηγήσουν σε αυτή την προσπάθεια, οργανωτικής, ιδεολογικής και προγραμματικής επανεκκίνησης».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «μιλάμε για δύο διαφορετικούς χώρους, για την ενωτική-ριζοσπαστική Αριστερά, και τη σοσιαλδημοκρατία. Είναι δύο χώροι με διαφορετική ιστορική παράδοση, διαφορετικές θέσεις και προγράμματα, άρα υπάρχει μία αυτοτέλεια που δεν αναιρείται σε κάθε περίπτωση. Στο πεδίο πράγματι μπορεί να υπάρχουν συγκλίσεις. Θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο στην προσπάθεια καταπάτησης του κράτους δικαίου. Γίνονται ακραία πράγματα από πλευράς κυβέρνησης στο θέμα των υποκλοπών αλλά και για την υγεία και την παιδεία».

Ειδικά, τέλος, για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «είναι ένα πρόσωπο που είναι στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έναν μήνα. υπάρχει μία εσωτερική αντιπαράθεση που κακώς βγαίνει προς τα έξω και αυτό δημιουργεί αρνητική εντύπωση στους πολίτες, θεωρώ ότι στα πραγματικά ζητήματα, σταδιακά θα βελτιώνεται η εικόνα και είναι ευθύνη όλων μας να συμβεί αυτό».

Protothema.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button