Γεγονότα

Διαδήλωσαν υπέρ της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο Αγρίνιο (φωτο)

koi-eka-sse-plateia7

Με κύριο αίτημα την επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με παράλληλες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου κάλεσε στο συλλαλητήριο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Στη διαδήλωση συμμετείχε επίσης το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και  το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου.

Χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΝΑ κ. Βαγγέλης Παπασπύρος , που μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας και που, παρά τις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης,  αυτή χειροτερεύσει: «Η Υγεία αφορά όλους μας. Κανένας κλάδος μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση της κυβέρνησης. Χρειάζεται να δυναμώσει η ενότητα μεταξύ των εργαζομένων, όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση. Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή», τόνισε ο κ. Παπασπύρος.

koi-eka-sse-plateia11

Εκπροσωπώντας τη Β’ΕΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ κ. Γιώργος Καραμητσόπουλος ανέφερε κατά τον δικό του σύντομο χαιρετισμό ότι «ο μόνος δρόμος των εργαζομένων είναι ο δρόμος της αντίστασης για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας που φωτοχοποιεί την κοινωνία».

«Ζούμε συνθήκες πολέμου και πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι από την πρώτη γραμμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.koi-eka-sse-plateia13

Η κεντρική ομιλία δόθηκε από τον κ. Δημήτρη Δήμα, πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντιπρόεδρο του ΕΚΑγρινίου.

«Το κείμενο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας το υπογράφουν πάνω από 400 οργανώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με αυτό το κείμενο οι εργαζόμενοι δίνουμε το δικό μας πόρισμα για τα εργασιακά, τη δική μας αγωνιστική απάντηση. Το σημερινό συλλαλητήριο είναι το επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας που πήραμε το καλοκαίρι Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, για το μεγάλο ζήτημα των Σ.Σ.Ε. Και στην περιοχή μας έπειτα από κάλεσμα του ΕΚΑ , το κείμενο για τη διεκδίκηση των ΣΣΕ το υπογράφουν δεκάδες Σωματεία», είπε κατά την αρχή της ομιλίας του ο κ. Δήμας.koi-eka-sse-plateia17

Ο ίδιος μίλησε για «μήνυμα διεκδίκησης για κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου από το 2010 έως και σήμερα, διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες». Ζήτησε δε  «να μην περάσει το παραμύθι της ‘’ δίκαιης ανάπτυξης’’»: «η Κυβέρνηση της ‘’ πρώτης φοράς Αριστεράς’’ στηρίζει της εργοδοσία προσφέροντάς της ακόμη και το πενιχρό επίδομα ανεργίας που μας ανήκει, εξαργυρώνοντάς το με τσάμπα εργασία», είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑ, ενώ ζήτησε να δυναμώσει η εργατική τάξη τους αγώνες της προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα. Κάλεσε τέλος, στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10:30 έξω από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ στο Αγρίνιο.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.  dscn4414

dscn4417

koi-eka-sse-plateia1

koi-eka-sse-plateia2

koi-eka-sse-plateia3

AΝΑΛΥΤΙΚΆ Η ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μετά από κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ., Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες πήραν την πρωτοβουλία με κείμενο να απευθυνθούν στα Α βάθμια Σωματεία για να πάρουμε στα χέρια μας την ίδια μας τη ζωή, για την υπογραφή ΣΣΕ. Αυτό το κείμενο το υπογράφουν πάνω από 400 οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Με αυτό το κείμενο εμείς οι εργαζόμενοι δίνουμε το δικό μας «πόρισμα» για τα Εργασιακά. Τη δική μας αγωνιστική απάντηση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, συνταξιούχοι, άνεργοι

Το σημερινό συλλαλητήριο εδώ στην πλατεία έρχεται ως το επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας που πήραμε το καλοκαίρι Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία για το μεγάλο ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων. Και στην περιοχή μας, έπειτα από κάλεσμα του ΕΚΑ και συζητήσεις που έγιναν σε Δ.Σ. και Γ.Σ. το κείμενο για τη διεκδίκηση ΣΣΕ το υπογράφουν:  Το Ε.Κ.Α. – ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ : ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ- ΙΔΙΩΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ– ΟΔΗΓΩΝ – ΜΕΤΑΛΛΟΥ – Σ.ΤΕ.Η. – ΙΔΙΩΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΠΑΣΕ ΟΤΕ – ΠΕΤ ΟΤΕ – ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΟΡΙΔΟΣ .

Και με το σημερινό μας συλλαλητήριο δείχνουμε την απόφασή μας να παλέψουμε συντονισμένα, στέλνοντας  πρόταση νόμου που μέχρι σήμερα υπογράφουν πάνω από 400 εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, συνταξιούχοι, άνεργοι

Στην πρόταση νόμου που έχουμε επεξεργαστεί:

  • καταργούνται όλες οι αντεργατικές διατάξεις που περιέχονται στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια.
  • Διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ.
  • Καταργείται η απαράδεκτη διάκριση για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά. Αποκαθίστανται τα δώρα και τα επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι για μας περασμένα ξεχασμένα. Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα πριν το 2012 ως βάση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταργούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.ά.

Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εργατικών ενώσεων που υπογράφουμε, αυτό το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα σε όλα τα κόμματα εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Θα κατατεθεί αγωνιστικά, με μεγάλο συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα. Απαιτούμε να μπει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Απευθυνθήκαμε πλατιά σε όλα τα συνδικάτα, για να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και να παλέψουμε από κοινού για να διαμορφώσουμε τους όρους αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος, ενιαία, κατά κλάδο, σε όλη τη χώρα. Να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη ώστε κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται χωρίς ΣΣΕ, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Να ακυρώσουμε τη νέα επίθεση που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν σε ό,τι έχει απομείνει κυβέρνηση, ΣΕΒ με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Να απαντήσουμε με Γενική Απεργία στις 10 Νοέμβρη, πρόταση που κατάθεσαν οι ταξικές δυνάμεις στη ΓΣΕΕ και απορρίφθηκε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Καλούμε όλα τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς, για την ανάγκη της κλιμάκωσης του αγώνα μας. Κανένας εφησυχασμός από τους ελιγμούς και τις απάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Με τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αποδεικνύεται πως οι απαιτήσεις του κεφαλαίου γίνονται νόμος του κράτους την επόμενη στιγμή. Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι ξεκάθαρο πως κανένας κλάδος, κανένα σωματείο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία και οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Στόχος μας δεν ήταν απλώς να μπει μια υπογραφή στο κείμενο με το πλαίσιο των αιτημάτων, αλλά να ανοίξει η συζήτηση σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, με τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα μαχητικό, διεκδικητικό.

Να κάνουμε ξεκάθαρο σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους μισθούς των 400 ευρώ, με τη μισοδουλειά, την ανεργία, τη φτώχεια, να συμβιβαστούμε να γίνεται η ζωή μας λάστιχο.

Οτι διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 μέχρι σήμερα.
  • Την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
  • Λέμε ΟΧΙ στους φόρους και απαιτούμε να πληρώσει το κεφάλαιο.
  • Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση να προετοιμάσουμε δυνάμεις για σκληρό αγώνα με όλες τις μορφές, για να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα και από καλύτερες θέσεις το νέο γύρο επιθέσεων που προετοιμάζει η κυβέρνηση στα Εργασιακά, την απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Να μη περάσει το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης»

Δεν πρέπει να περάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αναπαράγεται από τα μέσα ενημέρωσης για τη δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» που έρχεται ή όσα λέει για αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων, ότι διασφαλίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία. Δεν κάνει τίποτα άλλο από το να καλλιεργεί την αναμονή και τις ψεύτικες ελπίδες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να φέρει το κίνημα στα μέτρα των μονοπωλιακών ομίλων, για να περάσουν και τα νέα μέτρα που φέρνει με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος της «Επιτροπής των σοφών» – τρομάρα τους – για τα Εργασιακά είναι προπομπός που δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις αλλαγές που κατοχυρώνουν τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας και την επεκτείνουν για λογαριασμό του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι το στέλνουμε εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Και απαιτούμε την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Έφτασε στο σημείο η κυβέρνηση της πρώτη φορά αριστεράς να ταΐσει την μεγαλοεργοδοσία ακόμα και με τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που προέρχονται από τις δικές μας κρατήσεις. Η επίθεσή τους και ο εμπαιγμός τους απέναντι στους ανέργους συνεχίζεται. Η πρόκλησή τους δεν έχει όρια. Το δικαίωμα που έχουν δυστυχώς ένα 10% των ανέργων, να παίρνουν το πενιχρό επίδομα των 360 ευρώ, θέλει η κυβέρνηση να μπορούν να το εξαργυρώσουν με επιταγή εργασίας, για τζάμπα εργασία δηλαδή σε κάθε επιχείρηση. Η πρόσκληση συνεχίζεται για τους συναδέλφους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Θέλει να μας πείσει η κυρία Φωτίου ότι είναι προτιμότερο να παίρνουν 150 ευρώ σε είδος παρά τα 200 ευρώ σε χρήμα το ποσό που είναι για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, γιατί τους κάνει ζημιά. Όλα αυτά αποδεικνύουν συνάδελφοι, ότι η επίθεση δεν έχει τέλος αν δεν την σταματήσουμε εμείς. Όσο δεν δυναμώνει ο αγώνας μας με προσανατολισμό, στόχο και οργάνωση, αυτοί θα αποθρασύνονται, θα μας περιγελούν.

Συνάδεφοι, συναδέλφισσες

Δεν ξεχνάμε ότι ενώ έκοβαν τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ, έλεγαν στους συνταξιούχους ότι δεν γίνονται περικοπές, ότι θα έπαιρναν αυξήσεις. Έφτασαν στο σημείο να ρίξουν χημικά στους απόμαχους της δουλειάς. Αίσχος! Απάντηση πρέπει να πάρουν με το δυνάμωμα του αγώνα. Έχουν απόλυτο δίκιο οι εργαζόμενοι που έβγαλαν το σύνθημα: «Κατρούγκαλε, Κατρούγκαλε, με όλα αυτά που κάνεις, τον Βρούτση τον ξεπέρασες, τον Λάσκαρη τον φτάνεις». Και για να μαθαίνουν οι νεότεροι, ο τελευταίος ήταν υπουργός της ΝΔ που ήθελε δια νόμου, με τον περίφημο 330, να απαγορέψει την ταξική πάλη. Τέτοιους νόμους θέλει να φέρει κι η κυβέρνηση με τα πορίσματα των «σοφών» της.

Ακόμη η μεθόδευση να παρέμβει η δικαιοσύνη ωμά και προκλητικά στις αποφάσεις των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος, με την κατάργηση της νόμιμης εκλεγμένης διοίκησης από το συνέδριο του μεγαλύτερου εργατικού κέντρου στην Ελλάδα, του ΕΚ Αθήνας, δείχνει ότι η κυβέρνηση και η εργοδοσία θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέτρα, ακόμα και τη δικαιοσύνη για να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση. Η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο του ολοκληρωτικού, άμεσου ελέγχου των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία.

Η πρώτη ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση

Την πρώτη ευθύνη λοιπόν έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστεράς», που καταγράφηκε και αυτή στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος ως κυβέρνηση που κατάργησε νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση συνδικαλιστικής οργάνωσης και μάλιστα τέτοιου μεγέθους. Πρόσθεσε τον εαυτό της δίπλα στις κυβερνήσεις που επέβαλαν τους Μακρη – Θεοδωρήδες, δίπλα στο ΠΑΣΟΚ που καθαίρεσε τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ το 1985.

Όσο για τη «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΕΕ, βιομήχανοι, αυτή θα ποτιστεί με το αίμα των παιδιών της εργατικής τάξης που καταδικάζονται στην ανεργία, τη φθηνή εργασία, τη δουλειά – λάστιχο. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα κλάδων όπως στη ναυτιλία, τον τουρισμό, που δεν χτυπήθηκαν ή χτυπήθηκαν λιγότερο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Σε αυτούς τους κλάδους η ανάπτυξη είναι ήδη εδώ. Η κερδοφορία τους σπάει κάθε ρεκόρ, γίνονται μεγάλες επενδύσεις, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, με μισθούς πείνας. Τα ίδια μέτρα παίρνονται και στις άλλες χώρες της ΕΕ που δεν υπάρχει οικονομική κρίση, σε χώρες με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Συνάδελφοι-σσες –  Στέλνουμε μήνυμα

Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη στο χώρο του

Χρειάζεται να δώσουμε απάντηση το επόμενο διάστημα μαζικά, αποφασιστικά, με διεκδικήσεις κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΣΕΒ. Πρωτοστατούμε να δυναμώσει η ενότητα των γραμμών της εργατικής τάξης, η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους.

Με βελτίωση της λειτουργίας των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα, να συγκεντρώσουμε και να προετοιμάσουμε δυνάμεις που θα μπουν μπροστά σε αυτό το μέτωπο πάλης. Με ενημέρωση, συσπείρωση και κινητοποίηση περισσότερων δυνάμεων, με καλή προετοιμασία και συζήτηση για το πλαίσιο διεκδίκησης, το σχεδιασμό και τις μορφές του αγώνα.

Να ξεπεράσουμε απόψεις που δεν δίνουν διέξοδο, που λένε ότι «τίποτα δεν αλλάζει» ή «τίποτα δεν μπορεί να γίνει», να γεννηθούν νέες εστίες αντίστασης και αγώνα παντού. Να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων με νέους εργάτες, να γίνει αποφασιστικό βήμα στην οργάνωση της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης που βιώνει την εργασιακή ζούγκλα.

Σήμερα φαίνονται ακόμα περισσότερο ξεκάθαρα οι δύο δρόμοι που ξεδιπλώνονται μπροστά στον κάθε εργαζόμενο. Ο ένας είναι δοκιμασμένος δρόμος, αυτός που στηρίζεται σε υποσχέσεις για καλύτερη ζωή στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με αλλαγή μόνο του διαχειριστή κάθε φορά, ο δρόμος που βιώνουμε. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της πάλης, του ανυποχώρητου αγώνα, της σύγκρουσης με τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις ενώσεις τους και τα συμφέροντά τους, για να μη ζούμε σαν δούλοι τον 21ο αιώνα.

Απέναντι στο δικό τους σχεδιασμό, με τον οποίο θέλουν να ισοπεδώσουν τις ζωές μας, θα αντιπαραθέσουμε το δικό μας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τους μισθούς πείνας, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Οι δικές μας ανάγκες για αξιοπρεπή ζωή, το μέλλον των παιδιών μας, πνίγονται από τους στόχους των βιομηχάνων, εφοπλιστών, για ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία, ανάκαμψη των κερδών. Σε αυτούς δίνεται ζεστό χρήμα στο χέρι, φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακοί νόμοι και δώρα και σε μας δίνουν ψίχουλα φτωχοκομείου.

Τη στιγμή που αυτοί στοχεύουν στην παραπέρα μείωση των μισθών, από τη μεριά μας βάζουμε πλώρη για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για την αναπλήρωση όλων των απωλειών. Μαζί με την επίθεση στο εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις, στο στόχαστρο βρίσκονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία. Η πρόκληση του υπουργού εργασίας συνεχίζεται και σε αυτό το ζήτημα. Παίρνοντας θέση στα ΜΜΕ την ώρα που είναι έτοιμοι και τα έχουν συμφωνήσει όλα να λέει ότι ενδιαφέρεται για τη μαζικότητα των αγώνων και τον πιάνει και στεναχώρια για τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Θέλουν με την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης να λύσουν τα χέρια της εργοδοσίας, για να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται ακόμα πιο άγρια, ανενόχλητα από συνδικαλιστική δράση και διεκδικήσεις.

Εδώ και τώρα να βάλουμε τέλος στην ανοχή και την κοροϊδία, να μην περιμένουμε σωτήρες, είτε την καλή διάθεση, το φιλεργατισμό των επιχειρηματιών, που δεν υπάρχει.

`Η εμείς ή τα μονοπώλια!

Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μαζική αντίσταση, την προοπτική για να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να δυναμώσει η δράση για το ενιαίο μέτωπο των εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών. Να παρθούν νέες πρωτοβουλίες. Καλούμε όλα τα Σωματεία σε δράση και συντονισμό.

Διατηρούμε σταθερό το μέτωπο απέναντι στα προβλήματα που οξύνονται όλο και περισσότερο στην Υγεία και την Παιδεία. Στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, για να οργανωθούν καλύτερα οι άνεργοι, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη, ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, που οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν με απολύσεις και πανάκριβα τιμολόγια. Οργανώνουμε τον αγώνα μας με το σύνθημα «ή εμείς ή τα μονοπώλια».

Για όλα αυτά το ΕΚΑ και τα σωματεία μέλη του μετά από συζητήσεις στα Δ.Σ. αποφάσισαν μια σειρά πρωτοβουλιών – διεκδικήσεων που ξεκίνησαν στις 30 Σεπτέμβρη από τη ΔΥΟ Αγρινίου, σήμερα ήμασταν στο ΙΚΑ, αύριο στις 10:30 στη ΔΕΗ-ΔΕΥΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ στον ΟΑΕΔ και την Πέμπτη στις 20 του μήνα στο Νοσοκομείο.

 Όσο δύσκολη και αν φαίνεται η κατάσταση, πολλά μπορούν να συμβούν αν αποφασίσουμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αν αποφασίσουμε να δείξουμε τη δύναμή μας. Αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση του αγώνα παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, και όχι οι κοινωνικοί διάλογοι – απάτη που στήνουν κυβέρνηση και εργοδότες και τρέχουν να πιάσουν θέση οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες.

Με σύνθημα μας «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» προχωράμε . Έχουμε το δίκιο, έχουμε και τη δύναμη να είμαστε εμείς οι νικητές.

 

koi-eka-sse-plateia4

koi-eka-sse-plateia5

koi-eka-sse-plateia6

koi-eka-sse-plateia8

koi-eka-sse-plateia9

koi-eka-sse-plateia10

koi-eka-sse-plateia12

koi-eka-sse-plateia14

koi-eka-sse-plateia15

koi-eka-sse-plateia16

koi-eka-sse-plateia18

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button