Δυτική Ελλάδα

Διαδικασίες «εξπρές» για την επαναφορά των σχολικών φυλάκων στις παλιές τους θέσεις

koi-sxolikoi-fylakesΈγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», σχετικά με την επαναφορά των σχολικών φυλάκων στις παλιές τους θέσεις, απέστειλε την Παρασκευή στους δήμους της Χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα μ’ αυτό, ζητείται από τους Δημάρχους να εκδώσουν άμεσα πράξη κατάταξης των σχολικών φυλάκων και να τη στείλουν, μαζί με τα στοιχεία των υπαλλήλων, στην Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Στόχος, αφενός να υπογραφούν γρήγορα οι διαπιστωτικές πράξεις από τον υπουργό για την επάνοδο των σχολικών φυλάκων στην υπηρεσία τους και αφετέρου να γίνει συγκεντρωτική καταγραφή ανά δήμο του προσωπικού που επανέρχεται στις παλιές θέσεις.

Επισημαίνεται ότι, οι υπάλληλοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση επαναφοράς στους δήμους κατατάσσονται σε επανασυσταθείσες θέσεις ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν όταν τέθηκαν σε “διαθεσιμότητα” ή λύθηκε η εργασιακή τους σχέση.

Σύμφωνα με τον νόμο 4325/15, πρώην σχολικοί φύλακες που δεν έχουν μεταταχθεί/μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, μπορούσαν να επανέλθουν στις θέσεις που κατείχαν πριν τεθούν σε “διαθεσιμότητα” ή πριν λήξει η υπαλληλική τους σχέση, με εξαίρεση τους υπαλλήλους που έχουν λάβει οριστική σύνταξη, εφόσον έχουν καταθέσει αίτηση έως 21/5/2015, στη Διεύθυνση Προσωπικού του φορέα όπου υπηρετούσε.

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close