ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

«Δεύτερη ευκαιρία στην ίδια τη ζωή»: Το εκπαιδευτικό-κοινωνικό μήνυμα της ημερίδας του ΣΔΕ Αγρινίου (φωτο)

«Δεύτερη ευκαιρία στην ίδια τη ζωή» ήταν το διαχρονικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό μήνυμα της Ημερίδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των πολιτών της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής του που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου «Κωστής Παλαμάς» με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου, του Συλλόγου αποφοίτων του ΣΔΕ Αγρινίου, νέων υποψηφίων εκπαιδευομένων του για την επόμενη σχολική χρονιά και ευαισθητοποιημένων πολιτών της τοπικής κοινωνίας  για την ανάδειξη και τη στήριξη του σχολείου.

Μέσα από την παρουσίαση  των καινοτόμων πολυμορφικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των εκπαιδευομένων, project και εργαστηρίων της τρέχουσας σχολικής χρόνιας αναδείχτηκε το διαχρονικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό μήνυμα του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, το ευέλικτο, καινοτόμο και δημιουργικό πρόγραμμα σπουδών του, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων του.


Ειδικότερα οι εκπαιδευόμενοι/νες, υπό τη καθοδήγηση και τον συντονισμό των εκπαιδευτικών,  μέσα από το συμμετοχή  και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους, τις εκπαιδευτικές αξίες της υπευθυνότητας της συνεργασίας και της ομαδικότητας κατέκτησαν νέες γνώσεις, κοινωνικές δεξιότητες αλλά και στάσεις ζωής, απαραίτητα  εφόδια για τη ζωή τους για το κοινωνικό περιβάλλον στο όποιο ζουν και εξελίσσονται.

Ειδικότερα, παρουσιαστήκαν τα παρακάτω project, εργαστήρια μια σειρά άλλων  στοχευμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων:

  • Το θεατρικό εργαστήρι της ομάδας των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Αγρινίου, με το θεατρικό έργο «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κα. Κατσαντά Ξανθή, την κα. Φέσσα Παρασκευή, σύμβουλο ψυχολόγο και τον Διευθυντή του σχολείου Νάσιο Νικόλαο.

Η  θεατρική παράσταση εδώ

  • «Η εφημερίδα του ΣΔΕ υπό το πρίσμα των γραμματισμών των φυσικών επιστημών και της κοινωνικής εκπαίδευσης» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κ. Πύργα Ευάγγελο και την κα. Κατσαντά Ξανθή.
  • «Χάρισε ένα βιβλίο στο ΣΔΕ Αγρινίου» με υπεύθυνο τον κ.Κουκούλη Κωνσταντίνο, Υποδιευθυντή του σχολείου.
  • «Μαθαίνω να καλλιεργώ και να φροντίζω τα φυτά» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κα Καρακίτσου Αναστασία και κ. Μουστάκα Σπύρο.
  • «Εθελοντισμός: Νοιάζομαι και δρω» με υπεύθυνο κ. Δήμο Δημήτριο, εκπαιδευτικό  και τον κ  Νάκο Κωνσταντίνο, σύμβουλο σταδιοδρομίας.
  • «Μαθαίνω για τη τέχνη της ζωγραφικής  και  δημιουργώ» με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό  κα  Φερεντίνου Μαρία.
  • «Συμβουλές για μια καλή ψυχική υγεία» στο πλαίσιο της ομαδικής Συμβουλευτικής της Ψυχολόγου του σχολείου,  κα Φέσσα Παρασκευής.
  • « Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κα Γιγκλά Αναστασία στην Ελληνική Γλώσσα, ι κ. Καραμητσόπουλο Γεώργιο στα Μαθηματικά και τον κ. Γιολδάση Σπύρο στην Πληροφορική που έδωσε τη δυνατότητα σε δέκα οκτώ εκαπιδευόμενους/νες του Β΄ κύκλου σπουδών να συμμετάσχουν στις εξετάσεις και να πάρουν την πιστοποίηση ECDLστις τρεις βασικές ενότητες.

Η Ημερίδα  Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του ΣΔΕ Αγρινίου, ολοκληρώθηκε με συγκινητικές ομιλίες εκπαιδευομένων, με το ξεχωριστό μήνυμα-δημιουργική εμπειρία ζωής στα δυο χρόνια της  φοίτησης τους, την απονομή των απολυτήριων τίτλων  στους  εκπαιδευόμενους /νες του Β΄ Κύκλου Σπουδών και τις αξιολογήσεις φοίτησης και προαγωγής των εκπαιδευομένων του Α΄ Κύκλου Σπουδών.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button