Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δεύτερη εστία διασποράς στα Άγραφα μετά τη Δαφνούλα – 15 νέα κρούσματα στο Κερασοχώρι

Για πρώτη φορά παρατηρείται επιθετική αύξηση κρουσμάτων στο Δήμο Αγράφων από την έναρξη της πανδημίας. Επιβεβαιωθήκαν οι φόβοι των υγειονομικών αρχών πως η εστία της διασποράς δεν είναι μόνο το χωριό Δαφνούλα που βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, αλλά έχει επεκταθεί και σε άλλα χωριά του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλέξη Καρδαμπίκη, το πρόβλημα κυρίως εντοπίζεται στα χωριά Κρέντη και Κερασοχώρι, αλλά και στους γειτονικούς οικισμούς, αφού το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι rapid test και μοριακά τεστ στο Κερασοχώρι,όπου από τους 169 κατοίκους που ελέγχθηκαν, στα 89 rapid test βρέθηκαν 15 άτομα θετικά στον κορονοϊό, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα 80 μοριακά.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες του Δήμου Αγράφων που στεγάζονται στο Κερασοχώρι θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 12 Μαρτίου για να γίνει απολύμανση. Παράλληλα, κλειστές θα παραμείνουν και οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων καθώς και ο Βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Αγράφων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ενώ το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κρέντης θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες 15 ημέρες.

Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, ωστόσο, ο Δήμαρχος Αγράφων έχει ζητήσει από την 5η Υγειονομική ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς αλλά και από το Υπουργείο Υγείας να υπάρξει κινητή μονάδα εμβολιασμού για τους ηλικιωμένους κατοίκους που δεν μπορούν να μετακινούνται.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ – tvstar.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button