PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

ΔΕΥΑ Αγρινίου: Επέκταση του “τέλους έργων”, σε όποιον όμως έχει νερό…

Την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου θα συζητηθεί η περίφημη «επέκταση του τέλους έργων» και στον υπόλοιπο δήμο Αγρινίου, όπως ισχύει δηλαδή στον αστικό ιστό του Αγρινίου.

Για να τα πούμε απλά τα πράγματα, για την αύξηση κατά 11,11% στα τιμολόγια και του υπόλοιπου δήμου Αγρινίου, για τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους δηλαδή.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται μια απόφαση που υπηρετεί την ισονομία, που εξισώνει τους δημότες Αγρινίου όπου κι αν ζουν. Σου λέει, τέλος έργων υπάρχει στο κεντρικό Αγρίνιο από όταν συγκροτήθηκε η ΔΕΥΑΑ, το Αγρίνιο πληρώνει σε ποσοστό άνω του 90% τις υποχρεώσεις του για νερό, απόφαση είχε παρθεί από το Δ.Σ. της εταιρείας στο παρελθόν, οπότε τι μένει; Να πληρώσουν όσοι δεν πλήρωναν μέχρι σήμερα.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Κάποιος που ζει στην Μακρυνεία κι όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι στο δίκτυο της ύδρευσης πρέπει να πληρώνει όπως το κέντρο; Τα Παρακαμπύλια των λίγων ανθρώπων πρέπει να χρηματοδοτούν με τον ίδιο τρόπο τα ανταποδοτικά τέλη ενώ μάλλον δεν θα δουν κάποιο έργο στα μέρη τους;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν δημότες που για χρόνια δεν πλήρωναν νερό στα χωριά αφού είναι γνωστό ότι οι δήμαρχοι των δήμων που συνενώθηκαν έκαναν … κοινωνική πολιτική κακομαθαίνοντας τους συμπολίτες μας. Είναι επίσης αλήθεια ότι σε πολλά χωριά, αγρότες και μη, θεωρούν το δίκτυο δικό τους.

Όμως είναι και αλήθεια ότι τα δίκτυα πάσχουν και ότι ολόκληρες περιοχές ακόμη δεν έχουν τις παροχές που έχει ο αστικός ιστός. Και η δικαιολογία ότι το ποσό είναι μικρό (μερικά ευρώ τον χρόνο) επίσης δεν στέκει.

Από την άλλη και μέσα στο Αγρίνιο υπάρχουν περιοχές χωρίς πίεση στο δίκτυο, στον Άγιο Κωνσταντίνο το καλοκαίρι μένουν χωρίς νερό συχνά λόγω δικτύου και κάμποσοι πολίτες έχουν δικά τους μηχανήματα για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού. Ναι, να γίνονται έργα μέσω ανταποδοτικού τέλους. Όταν όμως δεν γίνονται;

Μήπως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να επιστρέφονται χρήματα σε κείνους που δεν απολαμβάνουν τις σωστές υπηρεσίες από την ΔΕΥΑΑ για να μπορούμε να μιλάμε για πραγματική ισονομία;

η συντακτική υδροφόρος μονάδα

Ετικέτες

Ένα Σχόλιο

  1. Βεβαίως και πρέπει να πληρώσουν. Πως αλλιώς θα πρέπει να καλύψουν τη μείωση 50% (λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές) που έκανε η διοίκηση ΔΕΥΑΑ των τελών στους λογαριασμούς ύδρευσης για τους πολύτεκνους, (με μια απλή αίτηση στα γραφεία των πολυτέκνων) ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, παραβιάζοντας και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που λέει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι; Ένας άνεργος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα πληρώνει τα διπλάσια χρήματα στη ΔΕΥΥΑ από ένα πολύτεκνο π.χ. με εισόδημα 1.000.000 Ευρώ το μήνα. Αυτό λέγεται δικαιοσύνη; Αυτό λέγεται αποφασίζουμε και διατάσσουμε γιατί έτσι γουστάρουμε (Χαρακτηρίστηκε μάλιστα πως πρόκειται για “ψηφοθηρική” απόφαση με στόχο μια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, με την οποία έχουν δεσμούς αιρετοί της πλειοψηφίας στον δήμο).
    Υστερόγραφο: Διαμαρτυρήθηκα για το συγκεκριμένο θέμα λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές στο εκλογικό κέντρο του κου Παπαναστασίου στο Συντριβάνι και η γραμματέας που έγραφε τα παράπονα ήταν ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close