ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Δέος προκαλεί νέο βίντεο από τον λύκο στην Ιόνια οδό

Διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων που καταγγέλλουν επιθέσεις στα ζώα τους-κάνουν λόγο για ύπαρξη ολόκληρης αγέλης

Νέες εικόνες, από το LEPANTO RTV αυτή τη φορά , βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας δέος, με το λύκο που εισήλθε στην Ιόνια οδό, από τα διόδια της Γαυρολίμνης.

Πιθανώς προς αναζήτηση τροφής, το σαρκοβόρο άγριο θηλαστικό, που συναντάται ακόμη σε μικρούς αριθμούς στα βουνά της Στερεάς Ελλάδος (σε όλη τη χώρα ο πληθυσμός τους υπολογίζεται σε 1.100 άτομα που απαρτίζουν 180 αγέλες), βρέθηκε σε μια άγνωστη γι’αυτό περιοχή, πολύ πεδινή και εισήλθε στον αυτοκινητόδρομο.


Όπως φαίνεται από αυτό το νέο βίντεο, το άγριο ζώο δείχνει αρκετά φοβισμένο στη θέα αυτοκινήτου που κινείται παράλληλα με το ίδιο. Αρχίζει να τρέχει γρήγορα, ανεβαίνει αριστερά στο πρανές και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Πιθανώς πρόκειται για τον ίδιο λύκο που εμφανίστηκε πριν από μερικές ημέρες στην ίδια περιοχή και στην ε.ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με τους κτηνοτρόφους της περιοχής να διαμαρτύρονται για επιθέσεις στα ζώα τους.

Ο γκρίζος λύκος περιλαμβάνεται στα αυστηρά προστατευόμενα είδη στο ANNEX II της σύμβασης της Βέρνης, που έχει υπογραφεί το 1979 από όλες τις χώρες της Ε.Ε. και στην οδηγία 92/43/Ε.Ε., όπου χαρακτηρίζεται ως πρωτεύον για προστασία είδος κάτω από τον 39ο παράλληλο. Σε εθνικό επίπεδο υφίστανται αρκετά νομοθετικά μέτρα προστασίας.

Δείτε video από το Nafpaktia news, από την προηγούμενη εμφάνιση λύκου στην ίδια περιοχή και τις μαρτυρίες των κτηνοτρόφων:

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Θέλει και δικαιούται και ο λύκος να ζήσει πάνω στη Γη όχι μόνο ο άνθρωπος. Και δεν τους αμολάνε οι οικολόγοι οι λύκοι ζούνε στα βουνά περήφανοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button