Ελλάδα

«Δέος» από την ΝΑΤΟϊκή άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιόνιο – Εντυπωσιακές εικόνες

askisi-nato
Με την συμμετοχή του υποβρυχίου «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιείται στις ιταλικές ακτές του Ιονίου Πελάγους η ετήσια ΝΑΤΟϊκή μεσαίας κλίμακας ανθυποβρυχιακή άσκηση “DYNAMIC MANTA 17” που ξεκίνησε την Δευτέρα 5 Μαρτίου.

Στην φετινή άσκηση συμμετέχουν πολεμικά πλοία, υποβρύχια, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ή αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας απο το Βέλγιο, τον Καναδά, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία, την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Στις συμμετοχές περιλαμβάνονται το καναδικό υποβρύχιο τύπου Upholder «HMCS Windsor» και το υποβρύχιο πυρηνικής πρόωσης τύπου Virginia «USS John Warner». Η Τουρκία συμμετέχει με το υποβρύχιο «TCG Preveze» και την φρεγάτα τύπου «TCG Ganziantep».

View image on Twitter

Η άσκηση διεξάγεται ετησίως υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του COMSUBNATO και στοχεύει στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της συνδυασμένης δράσης μεταξύ υποβρυχίων, εναέριων μέσων και μονάδων επιφανείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις. Η Dynamic Manta ολοκληρώνεται στις 16 Μαρτίου 2018.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦIΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ DYNAMIC MANTA 2017


View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

οnalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button