ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δεν βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ για διασωληνωμένο ασθενή στο νοσοκομείο Αγρινίου

Παραμένει εδώ και τρεις μέρες στην Παθολογική κλινική

Το γεγονός ότι τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου και πως παρά την σταδιακή αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, δεν έχουν επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς κλίνες ΜΕΘ, αναδεικνύεται με ένα σοβαρό περιστατικό στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεφροπαθής 60-65 ετών, που έχει παρουσιάσει επιδείνωση, εδώ και τρεις ημέρες παραμένει διασωληνωμένος στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως στην σχετική λίστα (σ.σ. υπάρχει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή) , υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 60 αναμονές περιστατικών που βρίσκονται σε αναζήτηση κρεβατιού ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα!

«Αυτό είναι κάτι που το φωνάζουμε εδώ και μήνες. Δεκάδες ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, δεν βρίσκουν κρεβάτι αφού το 90% των νοσοκομείων της χώρας, έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου. Παράλληλα, καμία ΜΕΘ Covid , δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε κανονική ΜΕΘ, ώστε να μεταφερθούν εκεί αυτά τα περιστατικά» σημειώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών της Αιτωλοακαρνανίας Κ. Μπακόπουλος, που ρωτήθηκε σχετικά από το agriniopress.gr.

Επισημαίνει ακόμη πως οι γενικότερες ανάγκες της χώρας, απαιτούν περίπου δυο με δυόμιση χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ, οπότε δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε για τη αύξηση που είχαν την περίοδο της πανδημίας.

Το κρίσιμο όμως είναι πως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως και στο Αγρίνιο, περιπτώσεις βαριά ασθενών, με άλλες ασθένειες, που αν και χρειάζονται εξειδικευμένη Μονάδα, δεν μπορούν να την έχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button