Δυτική Ελλάδα

«Δεν θα σωθούμε από τα πετρέλαια»

epi-petrelaio-platforma

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει ποτέ μόνο από το πετρέλαιο, αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο χωρίς να έχει επιστημονική βάση, υποστηρίζει η Σοφία Σταματάκη, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόεδρος της επιτροπής που επόπτευσε τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη.
Σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν κάθεται πάνω σε πετρέλαια και τονίζει πως όλα τα κοιτάσματα στο Κατάκολο, στον Πατραϊκό και στα Ιωάννινα είναι περίπου το πετρέλαιο μιας χρονιάς. «Για να σας το πω και αλλιώς, όσο πετρέλαιο έδωσε ο Πρίνος σε τριάντα χρόνια εμείς το καίμε σε ένα χρόνο».
Προσθέτει μάλιστα πως η αντίληψη ότι η Ελλάδα θα σωθεί με τα πετρέλαια κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία. «Αντί να δούμε τι θα κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, επαναπαυόμαστε και περιμένουμε τα πετρέλαια».
Κλείνοντας αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει από το πετρέλαιο και λέει πως αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο. Μάλιστα αναφερόμενη στην άντληση πετρελαίου από το Ιόνιο και την Κρήτη τονίζει πως είναι ακόμη ένας στόχος μακρινός. «Ακόμα και αν είχαμε πιστοποιήσει το κοίτασμα, θα χρειαζόταν αρκετά χρόνια για να το εκμεταλλευθούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button