Εθνικές Εκλογές 2023Ροή Ειδήσεων

Δεν «κατεβαίνει» στις εκλογές το «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα Α.Π. Tάσου Κανελλόπουλου

Tα ποσοστά μας εκτοξεύονται, έλεγε προεκλογικά ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με 0,26% στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όμως, η εκτόξευση ήταν τελικά ανεπιτυχής.

Εκτός εκλογών το «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα ΑΠ, Tάσου Κανελλόπουλου Αποσύρεται από τις εκλογές το κόμμα του πρώην ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος πριν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου είχε εμφανιστεί ως «μπροστινός» του Κασιδιάρη.


Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «μη ικανοποιητική» την εκλογική παρουσία» του ΕΑΝ που κατάφερε να συγκεντρώσει 15.177 ψήφους (ποσοστό 0,26%) στις εκλογές του Μαΐου.

Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου γνωστοποίησε ο επικεφαλής του κόμματος «ΕΑΝ», επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος, που επέλεξε να λειτουργήσει ακόμη και ως «μπροστινός» του Ηλία Κασιδιάρη, βγαίνοντας αρχικά μπροστά, ως πρόεδρος του «Εθνικού Κόμματος – Ελληνες», για να επαναφέρει στη συνέχεια (μετά το μπλόκο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο κόμμα Κασιδιάρη) το «ΕΑΝ», που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου του 2022.

Με ποσοστό 0,26% και 15.177 ψήφους που συγκέντρωσε τελικά το «ΕΑΝ« στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο στόχος που είχε θέσει ο Τάσος Κανελλόπουλος προφανώς και δεν επετεύχθη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε μη ικανοποιητική την εκλογική παρουσία του κόμματος, αποδίδοντας την αποτυχία του στην κάλπη στον «πετροβολισμό του με μπαράζ αρνητικών αναφορών στο διάστημα της κυοφορούμενης εκλογικής συμπόρευσης με τον Ηλία Κασιδιάρη, και στραγγαλισμό του μετά». Ετσι, μιλώντας στο dikastiko.gr, o πρώην ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός δηλώνει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου. «Η αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του Κόμματος, υπαγορεύουν τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου», αναφέρει και «ως εκ τούτου», καταλήγει, «κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση».

Πηγή: Protagon.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button