sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δεν έβρισκαν κλίνη ΜΕΘ για 42χρονο από το Αγρίνιο

Σαρώνει η «Όμικρον» στους νέους-25 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Νέο σοκ προκάλεσε το ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Ελλάδα. Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 28.828 κρούσματα στη χώρα ενώ αρνητικό back to back ρεκόρ καταγράφηκε και στην Αιτωλοακαρνανία με 371 νέες μολύνσεις.

Οι νέες μολύνσεις δεν έχουν αποτυπωθεί, τουλάχιστον ακόμη σε νοσηλείες, μιας και η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων μετρά λίγες μόνο μέρες και σχετίζεται προφανώς με την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον αλλά και τους συγχρωτισμούς τις ημέρες των Χριστουγέννων.


Στο νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονταν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 25 ασθενείς.

Από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας, ηλικίας 42 ετών από χωριό της Τριχωνίδας, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και αποφασίστηκε η μεταφορά του σε ΜΕΘ. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη σε γειτονικά νοσοκομεία και τουλάχιστον μέχρι χθες Τετάρτη το βράδυ, παρέμενε στο Αγρίνιο.

Το πρόβλημα, που έχει αναδειχθεί και από παρεμβάσεις βουλευτών, σχετίζεται με την πίεση που εξακολουθεί να υπάρχει στο σύστημα υγείας, ήδη απο την παραλλαγή «Δέλτα» και το νέο κύμα, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη επιβάρυνση εξαιτίας και του μεγάλου αριθμού ανεμβολίαστων πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Η κατάργηση της ΜΕΘ κορωνοϊού στο νοσοκομείο Αγρινίου, αντί της επαναλειτουργίας της, τίθεται πλέον ανοικτά ως ερωτηματικό.

Νέοι

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός μέχρι στιγμής πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν την νεολαία. Αυτό φαίνεται και στα rapid test του ΕΟΔΥ που γίνονται τις καθημερινές στο Αγρίνιο. Ειδικότερα τα τεστ της Δευτέρας που έγιναν από την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο χώρο της παλιάς λαχαναγοράς στο Αγρίνιο εντοπίστηκαν 10 θετικά (6.21% η θετικότητα) που αφορούσαν σε πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη. Την Τρίτη, εντοπίστηκαν από τις ΚΟΜΥ ακόμη 23 θετικά τεστ με διάμεση ηλικία τα 25 έτη, δείγμα της διασποράς στους νέους. Χθες Τετάρτη η θετικότητα στα τεστ της λαγαναγοράς, εκτοξεύτηκε στο 16,5%, με 26 θετικά στα 158!  Μέσος όρος ηλικίας, τα 21 έτη.

Η διασπορά σε μικρότερες ηλικίες αλλά και η παραλλαγή «Όμικρον» θα καθορίσουν τις επόμενες ημέρες τον αριθμό των νοσηλειών. Αυτό που τονίζεται άλλωστε από την Κυβέρνηση είναι ότι δεν πρέπει σίγουρα να επιτραπεί η μεταφορά της «Ο» από τους νέους σε μεγαλύτερες ηλικίες, που είναι πιο ευάλωτες και κάποιες, ίσως χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Για την Όμικρον

«Οι μελέτες δείχνουν πως είναι πιο ήπια η νόσος, δεν υπάρχει σημαντική αύξηση στις νοσηλείες. Η ανησυχία είναι ότι και μια πιο ήπια νόσος, αν μολυνθούμε όλοι μαζί ταυτόχρονα, θα πιεστεί το σύστημα και θα έχουμε αυξημένη νοσηρότητα» είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης τονίζοντας ότι το 60 – 70% των κρουσμάτων σχετίζεται με την παραλλαγή Όμικρον.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

  1. Απάντηση:
    1.Δεν ξέρω που βρήκατε την πληροφορία, ένας ασθενής σε βαριά κατάσταση με Covid, που για να επιβιώσει στο νοσοκομείο χρειάζεται μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου, να μεταφέρεται χωρίς να διασωληνωθεί σε άλλο νοσοκομείο στην Ελληνική επικράτεια; Ο συγκεκριμένος διασωληνώθηκε και βρέθηκε κρεββάτι στην ΜΕΘ Ρίου αμέσως μετά.
    2. Η τραγική θνητότητα στο 2ο κύμα, 40 απ τους 41 νοσηλευόμενους στην ΜΕΘ, που ο τύπος του ιού ήταν ιδιαίτερα φονικός στους διασωληνωμένους, ήταν εμπειρία και 4
    άλλων επαρχιακών νοσοκομείων και επίσης στα αδημοσίευτα ακόμη ποσοστά μεγάλων νοσοκομείων των Αθηνών και αρκετών πανεπιστημιακών στις ΜΕΘ, ήταν 80-90%. Δηλαδή στους 200 νοσηλευόμενους οι 170 απεβίωναν και απ τους υπολοίπους 30-οι 15 συνέχιζαν την πολύμηνη παραμονή στην ΜΕΘ λόγω post-covid επιπλοκών με κακό πολλές φορές αποτέλεσμα. Δηλαδή στους 200 μόνο οι 15 επέστρεφαν σπίτι τους. Τα νούμερα προσεγγιστικά και πάντα από προσωπική επικοινωνία με συναδέλφους.-Αναφορικά με την ΜΕΘ Αγρινίου, οι αριθμοί των θανάτων δόθηκαν από ιατρούς πρώτης γραμμής σε δημοσιογράφους με σκοπό την δημοσιότητα, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι η νόσος στην βαριά της μορφή είναι θανατηφόρος κατά κύριο λόγο απ την φύση της και χωρίς ειδική θεραπεία ακόμη και σήμερα. Οπότε το εμβόλιο και οι προφυλάξεις είναι μονόδρομος. Αναφορικά με τον τύπο, το μόνο που διαβάζω συχνότατα είναι αριθμοί θανάτων καθημερινά και αριθμοί κρουσμάτων και δεν καταλαβαίνω πως η καθημερινή νεκρολογία βοηθάει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των νοσοκομείων….Τέλος πάντων…Σας εύχομαι Καλή Χρονιά και είμαι στην διάθεσή σας για ιατρικές πληροφορίες και επεξηγήσεις, όταν προστατεύται το ιατρικό απόρρητο των ασθενών.

  2. Αυτά που λέτε για τον άρρωστο που διασωληνώθηκε χθές και δεν έβρισκε κρεββάτι σε ΜΕΘ και οι απόψεις κάποιου βουλευτή για την επαναλειτουργία της ΜΕΘ Αγρινίου ως αποκλειστικά Covid, είναι για τα σκουπίδια!!!! Και παραπληροφόρηση έχετε και ο βουλευτής ψάχνει για ψήφους και καλά θα κάνει να βγάλει τον σκασμό επιτέλους!!! Επίσης είστε και οι δύο για τον αρμόδιο ανακριτή… Και αν υπάρχει κάποιος σοβαρός και θέλει να του απαντήσω, σας δημοσιεύω το προσωπικό μου mail…

    1. 1. Το agriniopress, δεν γράφει πουθενά για διασωληνωμένο ασθενή , αλλά για ασθενή με Covid σε σοβαρή κατάσταση για τον οποίον υπήρξε αναζήτηση κλίνης ΜΕΘ προχθές και δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη. Ισχύει αυτο ή όχι;
      2. Δεν θα λογοδοτήσουμε εμείς για τις απόψεις του καθε βουλευτή. Αλλωστε, πώς να γίνει ξανά κλινικη Covid, όταν υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία της απολυτης θνητότητας; Μήπως φταινε τα μεσα ενημέρωσης και για τους 41 νεκρούς στη μονάδα; Που αν δεν γίνονταν η αποκάλυψη ποιος ξέρεις πόσοι άλλοι θα πέθαιναν; Αυτοί που γνώριζαν και δεν μιλούσαν δεν έχουν καμιά ευθύνη;
      3. Σε οτι αφορά το agriniopress, που βρίσκεται απο την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή με μονο γνώμονα την βελτιωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νοσοκομείο, περα από κάθε μικροσυμφέρον, οι χαρακτηρισμοί, επιστρέφονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button