ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δεν αποκλείει συσκότιση μνημείων-κοινόχρηστων χώρων ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας

Ζητά μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, καταγράφει τα δεδομένα που έχουν προκληθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης, την ανάγκη εξοικονόμησης δαπανών και μειωσης του ενεργειακού κόστους.

Έτσι, δεν κρύβει την πιθανότητα να επέλθει το μέτρο της συσκότισης κοινοχρήστων χώρων και μνημείων, «εφόσον χρειαστεί».


«Οφείλουμε, λοιπόν όλοι από κοινού να τηρήσουμε τα μέτρα και να στραφούμε στην μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με όποιον τρόπο μπορούμε», αναφέρει ακόμη η σχετική ανάρτηση.

Συγκεκριμένα:

«Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ακολουθεί και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες επιτακτικές ανάγκες που προτάσσει η ενεργειακή κρίση , η οποία έχει προκύψει κατά τα τελευταία χρόνια και τώρα , λόγω του πολέμου έχει ενταθεί.

Η δυσμενής, λοιπόν οικονομική συγκυρία και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, ασκούν πίεση στην οικονομική κατάσταση και στη ρευστότητα των Δήμων, με συνέπεια σημαντικές διαφοροποιήσεις στην στρατηγική και στην επιχειρησιακή τους στόχευση.

Η εξοικονόμηση δαπανών αποτελεί βασική προτεραιότητα και ειδικότερα στον τομέα της Ενέργειας (Φωτισμός οδών και πλατειών – Κτιριακές Υποδομές). Η εξοικονόμηση ενέργειας παράλληλα με τη μείωση του ενεργειακού κόστους στον τομέα του Φωτισμού Οδών & Πλατειών, ο οποίος αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης του Δήμου και παράλληλα εκ των πυλώνων χρηματοδότησης (Ανταποδοτικά Tέλη) των Δήμων, πρέπει να έχει ταυτόχρονα στόχο τον εκσυγχρονισμό & την αναβάθμισή του.

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας , συνεπώς επιχειρεί , έτσι να επιτύχει τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών περιορίζοντας παράλληλα το κόστος διαβίωσης για τον δημότη. Η αναβάθμιση της ποιότητας του Φωτισμού Οδών και Πλατειών (Φ.Ο.Π.) στοχεύει στην επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πρόγραμμα συσκότισης σε δημόσιους χώρους και μνημεία , γεγονός που θα οδηγήσει και τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στην εφαρμογή του , εφόσον χρειαστεί .

Οφείλουμε, λοιπόν όλοι από κοινού να τηρήσουμε τα μέτρα και να στραφούμε στην μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με όποιον τρόπο μπορούμε, διότι η αλόγιστη χρήση της θα έχει βαρύτατες συνέπειες στο Δήμο μας και συνάμα στους Δημότες μας. Θα οδηγηθούμε σε μείωση των θέσεων εργασίας , καθώς οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος θα ελαχιστοποιηθούν ,εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους και απότοκος όλων αυτών θα είναι η δυσμενής οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μας.
Δύναμη Πολιτών, συνεχίζουμε παραμένοντας κοντά στους Δημότες για ένα Καλύτερο Αύριο!».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button