ΕκπαίδευσηΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Δεκτός με υποτροφία σε φημισμένο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ μαθητής του 2ου ΓΕΛ Αγρινίου

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου με μεγάλη χαρά κάνουν γνωστή τη διάκριση μαθητή του σχολείου, ο οποίος και έγινε δεκτός για προπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, στις ΗΠΑ με υποτροφία.

Ο Ελευθέριος Λαζαρίνης θα φοιτήσει στο νο 9 πανεπιστήμιο της λίστας παγκόσμιας κατάταξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων παγκοσμίως.


Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διάκριση του μαθητή μας Λαζαρίνη Ελευθέριου της Γ΄ Τάξης του 2ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου, ο οποίος έγινε δεκτός για προπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. «University of Pennsylvania – Σχολή: School of Engineering and Applied Science – Τμήμα: Computer Engineering», που βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των Πανεπιστημίων.

Η επιλογή του μαθητή ήταν αποτέλεσμα μιας απαιτητικής διαδικασίας αξιολόγησης η οποία στηρίχθηκε:

  • στις βραβεύσεις του σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής και Χημείας,
  • στη διάκρισή του με το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία μιας καινοτόμου εφαρμογής υπολογιστών,
  • στη λήψη υποτροφίας από το ίδρυμα Benjamin Franklin για τη διάκρισή του στο πρόγραμμα Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship (B.F.T.F.),
  • στην απαιτητική συνέντευξη με στελέχη του Πανεπιστημίου.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και του εύχονται κάθε επιτυχία στο νέο ακαδημαϊκό του περιβάλλον.

Ως σχολική δε κοινότητα αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια, διότι, πλέον, είμαστε πεπεισμένοι ότι το επίπεδο εκπαίδευσης, που προάγεται ποιοτικά και αποτελεσματικά από το δημόσιο ελληνικό σχολείο, αναγνωρίζεται διεθνώς, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και προοπτικές για τους μαθητές του.

 

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button