ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Δάσκαλος από το Αγρίνιο, από τους πρώτους εκπαιδευτικους που εμβολιάστηκαν

Τι γράφει για την εμπειρία του ο Νίκος Δεληγιάννης, Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

O Νίκος Δεληγιάννης, Δάσκαλος-Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, καταθέτει την εμπειρία του, μετά τον εμβολιασμό στον οποίο υπεβλήθη σήμερα στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού.

Ο κ. Δεληγιάννης, είναι από τους πρώτους εκπαιδευτικούς στην περιοχή που εμβολιάστηκε κατά της Covid-19 και γράφει:

“Εδώ και περίπου ένα χρόνο η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό, μια από τις μεγαλύτερες πανδημίες, με αποτέλεσμα να χαθούν πάρα πολλοί άνθρωποι, πολλοί να νοσήσουν και να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι συνέπειες της πρωτόγνωρης αυτής ασθένειας δεν ήταν μόνο οι απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η πανδημία προξένησε και συνεχίζει να προκαλεί πολλά προβλήματα στην κοινωνία και την οικογένεια. Οι ψυχολογικές και οι κοινωνικές συνέπειες είναι τεράστιες όπως επίσης και τα οικονομικά προβλήματα με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας.

Για τους μαθητές μας αυτή η περίοδος παρότι τα Ειδικά Σχολεία λειτουργούν κανονικά οι συνέπειες της κοινωνικής αποστέρησης και της έκπτωσης των κοινωνικών συναλλαγών είναι εμφανείς, όπως επίσης και οι συναισθηματικές τους δυσκολίες.

Η επιστήμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό με ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση με φάρμακα και τα εμβόλια.

Σήμερα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας στον κοινωνικό περίγυρο και στον εαυτό μου, εμβολιάστηκα με το εμβόλιο covid-19 στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού. Νομίζω ότι είμαι ο πρώτος εν ενεργεία εκπαιδευτικός που εμβολιάζεται αφού, έχω υπερβεί λίγο την ηλικία των εξήντα ετών και υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση για τριάντα εννέα έτη.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού και ιδιαίτερα το Διευθυντή κύριο Ιωάννη Αναγνωστόπουλο που συντονίζει το εμβολιαστικό κέντρο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button