PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Χρήση του στίβου στο ΔΑΚ: “Στα κάγκελα” αθλούμενοι με την ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η γνωστοποίηση από τον δήμο Αγρινίου των κανόνων που διέπουν την χρήση του χώρου του στίβου στο κεντρικό γήπεδο του ΔΑΚ.

Στο ΔΑΚ Αγρινίου, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου, επιτρέπεται στους μεμονωμένους αθλητές, να αθλούνται μέχρι τις 21.00.

Όσοι δηλαδή εργάζονται μέχρι αργά, δεν θα τους επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν τα διαλυμένα κουλουάρ του σταδίου. Θα πρέπει προφανώς να τρέχουν στους σκοτεινούς παράδρομους της πόλης ή στο επικίνδυνο πάρκο. Για χρήση το πρωί δεν γίνεται λόγος στην ανακοίνωση, πιθανότατα κόπηκε και αυτό το δικαίωμα στους πολίτες…

Οι ακαδημίες δε, που γυμνάζονται τα παιδιά μπορούν να λειτουργούν μόνο 18.00 με 19.30. Τον χειμώνα , πεντάχρονα παιδιά θα τρέχουν μέσα στη νύχτα γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι… Οι διαμαρτυρίες είναι ήδη εντονότατες από γονείς, μιας και θα πρέπει να υπάρχει αναπροσαρμογή του όποιου προγράμματος έχουν με φροντιστήρια κλπ.


“Προφανώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα στην ανακοίνωση για τους καπνιστές οι οποίοι φουμάρουν παρανόμως ακατάπαυστα στα γραφεία και κυλικεία , για την υποχρέωση του ΔΑΚ να έχει ασφαλείς υποδομές, για τα σκοτεινά αποδυτήρια , τις βρωμερές τουαλέτες, τα καμένα λάστιχα κάθε βράδυ, για την έλλειψη γιατρού από το στάδιο ή για τις ανύπαρκτες υποδομές στα περισσότερα αθλήματα…”, είναι μόνο μερικά από αυτά που ακούγονται αυτές τις μέρες, μετά την κοινοποίηση των κανόνων χρήσης του από τους αρμοδίους.

Αντιδράσεις προκαλεί και το ύφος της ανακοίνωσης, που παραπέμπει στο… “αποφασίζομεν & διατάσσομεν” και ήδη έχει ξεκινήσει ένας διάλογος με όχι και τόσο επιτιμητικές εκφράσεις για τον δήμο Αγρινίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τα άλλα, μόνο απαγορεύσεις και υποχρεώσεις των αθλουμένων. Καμία υποχρέωση των διοικούντων.

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει η αντίδραση των αθλητικών συλλόγων στην ανακοίνωση του δήμου.

Ίσως ήρθε η ώρα να συζητηθεί η νομιμότητα συνολικά του “απαράδεκτου κανονισμού” που διέπει το ΔΑΚ, επισημαίνουν ακόμη αθλούμενοι που δεν κρύβουν την οργή τους για την εξέλιξη.

Δυστυχώς εκεί που πήγαμε να πούμε “μπράβο” για την ισορροπία που επετεύχθη στον ημιμαραθώνιο “Μιχάλης Κούσης”, λέμε ξανά “αμάν”…

Το ΔΑΚ άλλωστε, είναι ο μόνος χώρος που μπορούν να προπονηθούν δρομείς, αφού ο Δήμος έχει παραχωρήσει (υπάρχουν παραχωρητήρια άραγε;) γήπεδα όπως του Αγίου Κωνσταντίνου αποκλειστικά σε ομάδες ποδοσφαίρου.

Ναι μεν στους κανόνες, άλλα σε λογικα και εφικτά πλαίσια, χωρις παράλογους αποκλεισμούς…

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Ωραία με την ασφαλτόστρωση που έγινε άρον άρον λίγο πρίν έρθει ο πρωθυπουργός…. ένας τέτοιος χώρος χρειάζεται ΠΆΡΚΙΝΓΚ-ΦΩΤΙΣΜΟΣ !!!και επίσης φαρδιά παιζοδρομια και από τις δύο πλευρές…τα παιζοδρομια χρησιμοποιούνται και από τα δυο Λύκεια που υπάρχουν ακριβώς απέναντι από το ΔΑΚ…δεν χρειάζεται να γίνει κάποιο ατύχημα για να δημιουργηθούν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button