Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δάφνη Ναυπάκτου: Αντιδράσεις κατοίκων για την κοπή δέντρων

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Δάφνης, με αφορμή την κοπή δέντρων στον προαύλιο χώρο του Αγ. Αθανασιου, έχοντας ήδη μάλιστα κάνει ενέργειες ώστε να μη συνεχιστεί η εν λόγω εργασία. Σε κείμενο που δημοσίευσαν μάλιστα στο διαδίκτυο ζητούν απαντήσεις από τους αρμοδίους, ενώ ταυτόχρονα κάνουν ενέργειες και για να διαλευκανθεί το ποιος πήρε την απόφαση, αλλά και για να μη λάβει συνέχεια.

«Η επιτομή της αυθαιρεσίας», είναι ο τίτλος του κειμένου που ανέβηκε στο διαδίκτυο, σε δημόσια ομάδα στο fb, με τίτλο «Dafni Nafpaktou – Δάφνη Ναυπάκτου», αναφέροντας τα ακόλουθα:


«ΝΑ ΦΥΤΕΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΔΕΝΔΡΑ!

Με λύπη είδαμε σήμερα τη βάρβαρη παρέμβαση σ’ ένα σημείο εμβληματικό για κάθε Δαφνιώτη, το προαύλιο του Αγ. Αθανασίου.

Ο ιερέας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο (;) αποφάσισαν και προχώρησαν στο κόψιμο των αιωνόβιων ελαιόδεντρων με το αίολο επιχείρημα της δημιουργίας χώρου

στάθμευσης(!) και της προέκτασης του κοιμητηρίου.

Ακόμα και αν ήταν απαραίτητο, παρεμβάσεις του είδους γίνονται ΜΟΝΟ μετά από σχετική μελέτη έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί το φυσικό κάλος και ο χαρακτήρας του χώρου.

Μετά από παρέμβαση και διαμαρτυρίες χωριανών οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο το κόψιμο -προς το παρόν- σταμάτησε αφού είχαν όμως ήδη αυθαίρετα και αλόγιστα κοπεί 8 μεγάλα δένδρα.

Φρονώ, θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε:

1)Εάν την απόφαση αυτή τη γνώριζε και την ενέκρινε το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

2)Εάν είχε προηγουμένως ενημερωθεί η μητρόπολη δεδομένου οτι για παρεμβάσεις στο προαύλιο ναών ο νόμος προβλέπει ότι το εκκλησιαστικό συμβούλιο δια του πρόεδρου του εισηγείται και η μητρόπολη εγκρίνει η απορρίπτει.

Πέρα όμως από το γράμμα υπάρχει και το πνεύμα του νόμου, υπάρχει και το συναίσθημα των Δαφνιωτων που βλέπουν τις ελιές που φύτεψαν οι πρόγονοι τους και κοσμούσαν το χώρο του Αγ. Αθανασίου για αναρίθμητες γενιές και δεκαετίες να γίνονται καυσόξυλα.

Οι αιρετοί και ξενόφερτοι-εκκλησιαστικοί-άρχοντες παρέρχονται..

Ο,τι συνιστά τη Δάφνη όμως μένει.

Και αν το διαφυλάξουμε θα είναι μείνει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές».

Σε επικοινωνία που είχαμε με ανθρώπους της περιοχής, πληροφορηθήκαμε ότι μετά τη δημοσίευση του θέματος που έγινε, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δάφνης (Η Πρόοδος), αλλά και ο πρόεδρος της Κοινότητας έχουν κάνει τις δικές τους ενέργειες για το θέμα. Μάλιστα συντάχθηκε και μία επιστολή, με τη συλλογή υπογραφών, η οποία θα πάει προς το μητροπολίτη για να λάβει και ο ίδιος γνώση της υπόθεσης.

Πηγή: emprosnews.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button