Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Δ.ΣΑΕΚ Αγρινίου: Ενημέρωση και επισκέψεις σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της περιοχής

Στo πλαίσιo ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) (πρώην Ι.Ε.Κ.), ο Διευθυντής της Δ.ΣΑΕΚ Αγρινίου κ. Βασίλειος Καραγιάννης και η Υποδιευθύντρια κα. Κωνσταντίνα Κοντόση, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ημερήσια και Εσπερινά, τόσο του Δήμου Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, όσο και της Αμφιλοχίας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ενημέρωσαν τους τελειόφοιτους μαθητές των ΓΕ.Λ. και Ε.ΠΑΛ. για την οργάνωση των Σ.Α.Ε.Κ., τις σπουδές, το πλαίσιο προσόντων, τις παρεχόμενες δεξιότητες και τις ειδικότητες που προσφέρουν, τόσο πανελλαδικά όσο και στη Δ.Σ.Α.Ε.Κ. Αγρινίου, καθώς και τον τρόπο εισαγωγής τους σε αυτές.


Η φοίτηση στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. είναι δωρεάν, διαρκεί πέντε εξάμηνα εκ των οποίων στα τέσσερα πρώτα εξάμηνα πραγματοποιούνται θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, ενώ στο πέμπτο εξάμηνο υλοποιείται πρακτική άσκηση σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς, η οποία δύναται να είναι επιδοτούμενη.

Οι απόφοιτοι αποκτούν πτυχίο επιπέδου 5, ύστερα από την επιτυχή συμμετοχή τους, στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ.

Η εισαγωγή στις Σ.Α.Ε.Κ γίνεται είτε μέσω της συμπλήρωσης Παράλληλου Μηχανογραφικού, για τους τελειόφοιτους των Λυκείων, είτε μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 λειτούργησαν στη Δ.ΣΑΕΚ Αγρινίου 16 διαφορετικές ειδικότητες. Κάθε χρόνο προτείνονται στο Υπουργείο Παιδείας, δέκα νέες ειδικότητες, με βάση αφενός τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα σφυγμομέτρησης, στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και αφετέρου βάσει των αναγκών της αγοράς εργασίας σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://saekagrin.sch.gr/ ή http://iekagrin.sch.gr/, καθώς και να διαβάσετε τις συνοπτικές πληροφορίες.

Χορηγούμενη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button