ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δ. Κοτσόργιος: «Ο δήμαρχος Μεσολογγίου οδηγεί τον δήμο εκτός Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας»

Καταγγελία του δημοτικού συμβούλου για τους χειρισμούς του δημάρχου Μεσολογγίου

«Ο δήμαρχος Μεσολογγίου κάνει ότι μπορεί προκειμένου να οδηγήσει τον δήμο εκτός Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας» καταγγέλλει με δήλωση του ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Μεσολογγίου, Δημήτρης Κοτσόργιος.

Αναφέρει σε αυτή:

«Μεσολόγγι 31 /05 /2021

Αγαπητοί συνδημότες ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ τον αποτυχημένο και ανίκανο Δήμαρχο ο οποίος ξαναχτύπησε για άλλη μια φορά μαζί με τον περίγυρο του δείχνοντας τον βαθμό της πολιτικής τους ανικανότητας.

Το πρόγραμμα Τρίτσης έκλεισε σήμερα το μεσημέρι ……………………είχε πολιτική υποχρέωση απέναντι στους δημότες να μας πει δημόσια τι κατέθεσε μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα αυτό και φυσικά τι θα μπορούσε να καταθέσει.

Τα 22.000.000 «δήμαρχε τα πήρες από τον Τρίτση;»

Παρ΄ ότι υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για συμμετοχή του δήμου στην Ενεργειακή κοινότητα της περιφέρειας ο «δήμαρχος» κάνει ότι μπορεί προκειμένου να οδηγήσει τον δήμο ΕΚΤΟΣ Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας με ότι αυτό συνεπάγεται για τον δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

Πιο Συγκεκριμένα:

Παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και παρ΄ ότι μέχρι σήμερα έχει πιεσθεί ώστε να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση το καταστατικό της ενεργειακής κοινότητας αλλά και να διασφαλίσει τις αποφάσεις των νομικών προσώπων , όχι μόνο δεν έχει κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση αλλά δημιουργεί οργανωμένα προβλήματα ώστε να τεθεί εκτός ενεργειακής κοινότητας.

Στο προηγούμενο Δ/Σ ενώ έπρεπε να έχει στείλει το καταστατικό στους δημοτικούς συμβούλους ώστε να είναι ενήμεροι σχετικά και να πάρουν θέση δεν το έστειλε λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι δική του ευθύνη ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ) εδώ πρέπει κάποιος να του πει ότι δεν υπάρχουν ανίκανοι υπάλληλοι αλλά ανίκανοι πολιτικοί προϊστάμενοι.

Με το από 21 /05 /2021 έγγραφο της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας που υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης ενέργειας περιβάλλοντος και φυσικών πόρων κύριος Λάμπρος Δημητρογιάννης καλείται ο δήμος Μεσολογγίου ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες.

1) να εγγράψει στον προϋπολογισμό το ποσό των 3.800 ευρώ σαν συμμετοχή στο ταμείο της υπο σύσταση ενεργειακής κοινότητας

2) Να προχωρήσει σε ψήφιση του σχεδίου καταστατικού από το Δημοτικό Συμβούλιο

3) να υπάρχουν αποφάσεις έγκρισης του σχεδίου του καταστατικού από όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου

4) Να προβλεφθούν τα σχετικά ποσά που αφορούν το κάθε νομικό πρόσωπο που αναλυτικά είναι:

Πνευματικό κέντρο 300 ευρώ

Κοινωφελή 60

Σχολική πρωτοβάθμια επιτροπή 600 και σχολική δευτεροβάθμια 600

‘Ώστε να συμπεριληφθεί ο δήμος και τα νομικά πρόσωπα στην ενεργειακή κοινοτικά.

Παρ΄ ότι γνωρίζει ότι μετά την Πέμπτη 03 /06 /2021 ο δήμος και τα νομικά πρόσωπα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ενεργειακής κοινότητας όχι μόνο δεν έχει επιταχύνει κάποιες διαδικασίες ώστε να προλάβει αλλά απεναντίας καθυστερεί συνειδητά και μεθοδευόμενα προκαλώντας Δ/Σ μόνο για ενημέρωση και όχι για ψήφιση ώστε η Περιφέρεια να προχωρήσει σε αποπομπή του δήμου προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσωπικές του επιθυμίες.

Στο πλαίσιο αυτό ΔΕΝ έφερε για ψήφιση το καταστατικό όπως ήταν υποχρεωμένος από την ήδη υπάρχουσα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την συμμετοχή του δήμου αλλά με τερτίπια καθυστερούσε μιλώντας για ενημέρωση χωρίς αντικείμενο.

Οι του περίγυρου του αγνοούν ότι με αυτά που κάνει υπο την καθοδήγηση τους ενάντια στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διαπράττει το σοβαρό διοικητικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος με το αρθ 58 του Καλλικράτη . «δήμαρχε» έχεις υποχρέωση να υλοποιείς τις αποφάσεις του Δ/Σ ανεξάρτητα αν αυτές αρέσουν σε σένα ή στους γύρω σου.

Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να καταστρέφεις καθημερνά τον δήμο χάνοντας χρηματοδοτικά εργαλεία και επενδύσεις με αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Με αυτά που πολιτικά κάνεις να ξέρεις ότι θα καταγραφείς ως ο χειρότερος δήμαρχος της περιοχής από την Τουρκοκρατία μέχρι σήμερα.

Ακόμα και για τις καταστροφικές ανεμογεννήτριες στον ΑΡΑΚΥΝΘΟ η θέση σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΠΤΗ.

Στο Δ.Σ που θα γίνει είσαι δεσμευόμενος από το αίτημα των δημοτικών συμβουλών να συζητηθεί το καταστατικό της ενεργειακής κοινότητας και να ψηφιστεί καθώς επίσης να μας ενημερώσεις σχετικά με τα νομικά πρόσωπα αν έχουν παρθεί οι αποφάσεις και αν έχουν προβλεφθεί τα σχετικά ποσά ώστε να διασφαλισθεί η συμμετοχή.

Σε περίπτωση αποπομπής του δήμου και των νομικών προσώπων θα είσαι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΑΙΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΠΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button