Αυτοδιοίκηση

Χρηματοδότηση του Δήμου Μεσολογγίου για συντήρηση & εκσυγχρονισμό αντλιοστασίων ομβρίων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θετική είναι η ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών στο αίτημα που υπέβαλλε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 22ης Οκτωβρίου 2016, καθώς υπεγράφη από τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη η δέσμευση πίστωσης ποσού 1.200.000 ευρώ για την χρηματοδότηση μελετών και εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση και εκσυγχρονισμός Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ομβρίων, υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου».

Η εκτέλεση του παραπάνω έργου, κρίθηκε επείγουσα και αναγκαία, προκειμένου να επιτευχθεί μια αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, ειδικά δε των αστικών περιοχών οι οποίες επλήγησαν σφοδρά από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου 2016.|
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σημειώνει: «Ένα κρισιμότατο έργο μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης. Ο εκσυγχρονισμός των αντλιοστασίων που παρέμειναν για δεκαετίες χωρίς καμία ουσιαστική συντήρηση αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αποφυγή νέων καταστροφών. Η Δημοτική αρχή κινήθηκε προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των πολιτών για αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία. Θα συνεχίσει να το κάνει, καθώς συσσωρευμένα προβλήματα ετών, προκαλούν διαρκώς νέες δυσάρεστες καταστάσεις για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Είναι δε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως η Πολιτεία αναγνωρίζει το κατεπείγον του ζητήματος της ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button