ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Χρ. Σταρακά: Με αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, το μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε με υπερηφάνεια την εθνική μας επέτειο και με ευλάβεια τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Αυτή την ημέρα τιμούμε τη συλλογική μνήμη του τόπου μας και αναδύονται μνήμες ανάμεσα στο σήμερα και στο τότε, ανάμεσα σε μας και σε όσους χάθηκαν για τα ιδανικά της Ελλάδας. Τιμούμε το σθένος, τη γενναιότητα και το “ανάστημα” των ανθρώπων εκείνων που έγραψαν με το αίμα τους την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Οι αγώνες τους διαμόρφωσαν την ιστορική συνέχεια, την πορεία που ανέτρεψε τον ρου της ιστορίας, την κληρονομιά, την οποία καλούμαστε να διαφυλάξουμε.


Η κατανόηση του παρελθόντος μας συμβάλλει στο εγχείρημα διερεύνησης, ερμηνείας και αφήγησης του παρελθόντος του Ελληνισμού. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε τη θρυαλλίδα που καθόρισε την πορεία της χώρας μας στο χρόνο και διαμόρφωσε, εν μέρει, την προσωπική μας ταυτότητα στο σήμερα.

Έχοντας επίγνωση των σύγχρονων απειλών και εμπνεόμενοι από τον αγώνα των προγόνων μας, οφείλουμε με εθνική ομοψυχία και αποφασιστικότητα,
– Να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια
– Να θωρακίσουμε το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις και
– Να αγωνιστούμε για ένα βιώσιμο μέλλον, σε μία κοινωνία ευημερίας συνοχής και αλληλεγγύης .

Το μυαλό όλων μας είναι στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, τα θύματα του πολέμου, τους πρόσφυγες και τα χιλιάδες παιδικά βλέμματα του φόβου και της απόγνωσης. Η Παναγία, τον Ευαγγελισμό της οποίας γιορτάζουμε, ας δώσει φώτιση σε όλους τους εμπλεκόμενους, να σταματήσει ο πόλεμος και η ειρήνη να κυριαρχήσει στον κόσμο.

Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες! »

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button