Δυτική Ελλάδα

Χαράτσι έως και 200 ευρώ για τα ΙΧ που είχαν μηδενικά τέλη

epi-teli-kykloforiasΗ επιβάρυνση για εκατομμύρια οδηγούς οχημάτων θα ξεκινούν από 30 και θα φτάνουν έως και τα 200 ευρώ για ιδιοκτήτες οχημάτων που μέχρι σήμερα πλήρωναν μηδενικά τέλη.

Έως και 200 ευρώ θα είναι η επιβάρυνση φέτος για τα οχήματα για τα οποία μέχρι σήμερα προβλέπονταν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, όπως προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Εκτός από τους κατόχους υβριδικών ή ηλεκτροκίνητων ΙΧ, στο στόχαστρο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μπαίνουν και τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα ηλικίας μέχρι 5 ετών με κινητήρες άνω των 1.800 κυβικών εκατοστών.

Η πρόταση για επιβολή τελών κυκλοφορίας στο μισό των αντίστοιχων βενζινοκίνητων για τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. μεσαίου κυβισμού, τα οποία είχαν μηδενικά τέλη λόγω εκπομπής χαμηλών ρύπων, έχει πέσει επίσης στο τραπέζι.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να συνδέσει το ύψος των τελών κυκλοφορίας με την πραγματική αξία των οχημάτων προσθέτοντας στην εξίσωση τους παράγοντες κυβικά εκατοστά και παλαιότητα.

Η επιβάρυνση για εκατομμύρια οδηγούς οχημάτων θα ξεκινούν από 30 και θα φτάνουν έως και τα 200 ευρώ για ιδιοκτήτες οχημάτων που μέχρι σήμερα πλήρωναν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button