Αθλητισμός

Brevet 200 km: Γέμισε η Λευκάδα και χωριά της Αιτωλοακαρνανίας με ποδήλατα! (φωτο)

brevet

Με μια εξαιρετική ηλιόλουστη μέρα ξεκίνησε στις 7:00 το πρωί στο Νυδρί της Λευκάδας η εκδήλωση Brevet 200 km. Οι αθλητές – ποδηλάτες κινήθηκαν απολαμβάνοντας τις εναλλαγές του ανοιξιάτικου λευκαδίτικου τοπίου, διασχίζοντας τα χωριά: Βασιλική, Άγιο Πέτρο, Χορτάτα, Εξάνθεια, Ασπρογερακάτα, πόλη της Λευκάδας και μέσω της πλωτής γέφυρας θα συνεχίσουν τη διαδρομή, κινούμενοι σε πολλά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, με επιστροφή στο Νυδρί.

Τα brevet ξεκίνησαν αρχικά στην Ιταλία αλλά άνθισαν στην Γαλλία στις αρχές του 19ου αιώνα. Οι επαγγελματικοί αγώνες δρόμου, η τουριστική ποδηλασία και οι δοκιμές εξοπλισμού όλα έχουν τις ρίζες τους στο randonneuring ή brevets.

Οι συμμετέχοντες οι οποίοι είναι οι Randonneurs, Randonneusses για τις κυρίες που συμμετέχουν επί ίσοις όροις με τους άνδρες, είναι σκληραγωγημένοι και επινοητικοί ποδηλάτες.
Η αυτάρκεια είναι σημαντικό προσόν για κάθε έναν που θα συμμετέχει σε ένα brevet. Εξωτερική βοήθεια επιτρέπεται μόνο στα σημεία ελέγχου του αγώνα, τα οποία συνήθως είναι σε αποστάσεις 50 χλμ. μεταξύ τους και είναι σχεδιασμένα ώστε να κρατάνε τους αναβάτες στην σχεδιασμένη διαδρομή η οποία πρέπει να ακολουθηθεί επ’ ακριβώς.

Μετά τις εικόνες ακολουθεί ένα μικρό βίντεο της Ειρήνης Περδικάρη


aromalefkadas.gr
Μαζί με τον πανέμορφο και ζεστό ήλιο, γίναμε μία ωραία παρέα εθελοντές και ποδηλάτες να μοιραστούμε τη σπουδαιότητα του αγώνα και την ομορφιά της ψυχής μας.
Είναι μαγευτικό να αγκαλιάζονται οι ψυχές κάτω απο τον λαμπερό ήλιο!
Μακάρι όλη η ανθρωπότητα να ήταν έτσι.
Ειρήνη Περδικάρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button