ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Τροπολογία Βαρεμένου στον “Κλεισθένη” για τις χρήσεις στις τεχνητές λίμνες

Για να γίνει πάλι η παραχώρηση της τεχνητής λίμνης Στράτου στην Ε.Ο. Θαλασσίου Σκι

Σε κατάθεση βελτιωτικής νομοθετικής ρύθμισης, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα Κλεισθένης I», προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Βαρεμένος, προκειμένου να προσδιορισθούν ακριβέστερα τα όρια της ευθύνης της ΔΕΗ και του προσωπικού της σε περιπτώσεις παραχώρησης της χρήσης για αξιοποίηση ή εκμετάλλευση των τεχνητών λιμνών και των παρόχθιων περιοχών των υδροηλεκτρικών της εγκαταστάσεων.

Και προκειμένου, με την αποδοχή της, όσον αφορά την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, να γίνει και πάλι δυνατή η παραχώρηση της χρήσης της Τεχνητής Λίμνης ΥΗΣ Στράτου στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι για την προπόνηση των μελών της και τη διοργάνωση εθνικών και διεθνών αθλητικών γεγονότων.


Η εν λόγω τροπολογία έγινε δεκτή από τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι είχε την παραχώρηση και χρησιμοποιούσε ως μοναδικό ομοσπονδιακό κέντρο  την Τεχνητή Λίμνη ΥΗΣ Στράτου για 25 συνεχή χρόνια, από το 1990 έως το 2015.

Όλα αυτά τα χρόνια η ομοσπονδία έχει επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα για την βελτίωση και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και την άρτια διεξαγωγή τόσο των προπονήσεων των προ εθνικών και εθνικών μας ομάδων όσο και για την διεξαγωγή των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων. Αναμφίβολα η αποδοχή  της συγκεκριμένης τροπολογίας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

 

 

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button