Αυτοδιοίκηση

Αυτόν τον Δήμο ποιος θα τον πάρει;

koi-dimarxeio-astakou
   Ο εκλογικός νόμος και η οριστικοποίηση ότι θα πάμε στις εκλογές με το παλιό σύστημα έθεσε νέα δεδομένα και ανέτρεψε τους σχεδιασμούς ορισμένων, μιας και πλέον αποκλείεται η μεμονωμένη κάθοδος προσώπων, βασισμένα στην προσωπικότητα τους και στην εν γένει παρουσία και προσφορά τους στην κοινωνία, και πάμε με το παλιό, και κατά την γνώμη μας αποτυχημένο σύστημα των συνδυασμών, της συναλλαγής, των αμοιβαίων εκδουλεύσεων, του ρουσφετιού και της εξαγοράς ακόμα, και χίλια δύο κακά που έχουν αποδειχτεί με την εφαρμογή του εδώ και χρόνια αναδεικνύοντας τους ΟΤΑ πρωταθλητές στην διαφθορά. Δεν ισχυριζόμαστε ότι με το νέο σύστημα θα λυνόταν όλα αυτά ως δια μαγείας, το σίγουρο όμως είναι ότι θα είχαμε δημάρχους και συνθέσεις δημοτικών συμβουλίων ποιο αντιπροσωπευτικές των κοινωνιών. Θα είχαμε μία απελευθέρωση δυνάμεων και άνθρωποι ικανοί και άξιοι θα το σκέφτονταν σοβαρά να ασχοληθούν. Δυστυχώς η Κυβέρνηση σε αυτό υπαναχώρησε, προς τέρψη των συνήθων υπόπτων…
Ας δούμε λοιπόν τι μαθαίνουμε για τον Δήμο μας.
 
Ντίνα Σαμαρά: Με βεβαιότητα, σχεδόν 100%, μαθαίνουμε ότι τελικά θα βάλει υποψηφιότητα. Τα 3,5 αυτά χρόνια έζησε από μέσα την τοπική αυτοδιοίκηση, από την θέση της Αντιδημάρχου, και νιώθει σίγουρη και δυνατή ότι μπορεί να πάρει την Δημαρχία. Ακούγεται τελευταία, πιθανή συνεργασία της με τον κ. Παναγιώτη Στάϊκο, τον πρώην Δήμαρχο Αστακού, ο οποίος αν άλλαζε το εκλογικό σύστημα σίγουρα θα κατέβαινε μόνος του. Επίσης ακούγεται για συνεργασία μαζί της και το όνομα του γιατρού κου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος και αυτός αν άλλαζε το εκλογικό σύστημα, σίγουρα θα κατέβαινε μόνος του. Γενικά αφού το σύστημα δεν άλλαξε, οι συνεργασίες είναι μονόδρομος και σχεδόν επιβεβλημένες.
Ηλίας Γεωργαλής: Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου εδώ και αρκετό καιρό έχει ανακοινώσει την κάθοδο της στις εκλογές με επικεφαλής για Δήμαρχο τον κ. Ηλία Γεωργαλή και με την στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου με συνεχείς παρεμβάσεις για τα κοινά έχει δώσει το παρόν της σε πολλά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Ο συνδυασμός δεν απαρτίζετε αποκλειστικά από άτομα που ανήκουν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και από άλλους χώρους και φιλοδοξεί να κερδίσει την Δημαρχία και να αλλάξει τα κακώς κείμενα που κυριαρχούν μέσω μίας κατάστασης τοπικής διαπλοκής και συναλλαγής όπως καταγγέλλει.
Ερωτόκριτος Γαλούνης: Ο παλιός στα αυτοδιοικητικά πράγματα κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης κατεβαίνει στις εκλογές με σκοπό να επανέλθει στον δημαρχιακό θώκο. Επί πολλά χρόνια κοινοτάρχης Αρχοντοχωρίου, επί δύο θητείες Δήμαρχος Αλυζίας με το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, αγροτοσυνδικαλιστής Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξηρομέρου, φιλοδοξεί να κερδίσει τον Δήμο Ξηρομέρου. Μαθαίνουμε ότι επεδίωξε συνεργασία με την κα Ντίνα Σαμαρά, αλλά βρήκε πόρτες κλειστές όπως ακούγεται, και πλέον αυτό δεν υφίσταται σαν πιθανότητα. Επίσης ακούγεται ότι έχει κάνει κρούση και στον κ. Τριανταφυλλάκη για συνεργασία. Παρουσιάζεται να έχει την στήριξη του Αστακιώτη επιχειρηματία κ. Αποστόλη Πανταζή, ο οποίος ενδιαφέρεται επιχειρηματικά για το Πλατυγιάλι, και παρεμβαίνει στα τοπικά πράγματα στον Αστακό, μέσω επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους και μέσω του Ναυτικού Ομίλου Αστακού. Αυτό πάντως, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, δεν ισχύει και μάλλον για διακαή πόθο πρόκειται.
Γεράσιμος Βότσης: Το ΚΚΕ, έχοντας ξεκάθαρη θέση, δεν διαχωρίζει τις δημοτικές εκλογές με τις κεντρικές πολιτικές που ασκούνται στην χώρα. Θεωρεί ότι η κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι αποτέλεσμα των κεντρικών επιλογών με τις οποίες μόνο το ΚΚΕ διαφωνεί ουσιαστικά και γι αυτό κατεβάζει δικούς του συνδυασμούς σε όλους τους ΟΤΑ, και το ίδιο θα πράξει και στο Δήμο μας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι και πάλι ο μαχητικός κ. Γεράσιμος Βότσης, ο οποίος έδωσε τις μάχες του μέσα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αναδεικνύοντας καθημερινά τα κακώς κείμενα. Το ΚΚΕ ευελπιστεί, υπό την νέα ηγεσία του κου Κουτσούμπα, να καταγράψει άνοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Κώστας Μπαρμπαρούσης: Με ερωτηματικό, αλλά ακούγεται πολύ έντονα τελευταία η συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Ο Βουλευτής έλκει την καταγωγή του από την Μπαμπίνη και τελευταίες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει η σκέψη να διεκδικήσει τον Δήμο. Μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Ξηρομέρου έχει αυξημένη δύναμη και στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου έλαβε ποσοστό 9,14%.
Αναστάσιος Κατσιπάνος: Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κατσιπάνος κάνει κινήσεις για να στελεχώσει τον συνδυασμό του και στα υπέρ του είναι ο καθαρός του λόγος και η ντομπροσύνη του. Παλαιότερα είχε ακουστεί ότι μπορεί να στηριχτεί από την Χρυσή Αυγή. Σαν δημοτικός σύμβουλος ήταν μαχητικός και στα δημοτικά συμβούλια δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω. Εμείς μαθαίνουμε ότι κάποιοι θα τον ήθελαν πολύ στον συνδυασμό τους και αναφερόμαστε στην κα Ντίνα Σαμαρά.
Κώστας Γαλάνης: Ανακοίνωσε πρώτος απ’ όλους την υποψηφιότητα του, αλλά μάλλον στηριζόταν στην βεβαιότητα του γι αλλαγή του εκλογικού νόμου. Δεν έχουμε μάθει κάτι σχετικά με την εξέλιξη αυτής της υποψηφιότητας και το πιθανότερο είναι να ενταχθεί σε κάποιο άλλο συνδυασμό.
Γιάννης Λύτρας: Ο κ. Γιάννης Λύτρας το πιθανότερο είναι να κατεβεί στις επερχόμενες εκλογές για την αιρετή Περιφέρεια και όχι για τον Δήμο Ξηρομέρου.
Αυτές είναι οι δικές μας πληροφορίες που σας μεταφέρουμε με περίσσια επιφύλαξη, γιατί ως γνωστόν σε μία διαρκή ζύμωση που είναι σε εξέλιξη, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν αύριο πολύ γρήγορα και να δούμε τελείως διαφορετικά πράγματα. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν και τι θα πράξουν πρόσωπα που βρίσκονται στα κοινά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Πικρίες, κόντρες και συγκρούσεις που έλαβαν χώρα, θα παίξουν και αυτές τον ρόλο τους για τους συνδυασμούς που θα δημιουργηθούν. Ίδωμεν… Κοντός ψαλμός αλληλούια….
Μέχρι τότε Καλή Χρονιά να έχουμε… με υγεία πάνω απ’ όλα…
mytikaspress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button