Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αξιέπαινη πρωτοβουλία: Νεαροί ποδηλάτες καθάρισαν το χώρο στην Αγία Τριάδα Μαύρικα (φωτο)

Δηλώνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν, καλώντας σε δραστηριοποίηση κι άλλους εθελοντές αλλά και τους... αρμόδιους

Η… αξιέπαινη πράξη της εβδομάδας πιστώνεται δικαιωματικά σε τρεις νεαρούς οι οποίοι και καθάρισαν το χώρο στην Αγία Τριάδα Μαύρικα.

Οι τρεις νέοι πήγαν με τα ποδήλατά τους στην Αγία Τριάδα Μαύρικα και συνδύασαν την βόλτα τους με τον καθαρισμό του χώρου. Βέβαια, σε μεταγενέστερες επισκέψεις τους στο χώρο διαπίστωσαν ότι η καθαριότητα, δυστυχώς, δεν διατηρούνται, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να καθαρίζουν τον χώρο μέχρι να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι.

Σε σχετική ανάρτηση στα social media, η μία εξ αυτών αναφέρει:

«Πριν από μια περίπου εβδομάδα επισκέφθηκα το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος στο Μαύρικα Αγρινίου. Το θέαμα που αντικρίσαμε, εγώ και η παρέα μου, ήταν πολύ λυπηρό! Πρόχειρα λοιπόν, με ο, τι διαθέταμε εκείνη τη στιγμή (χαρτομάντιλα δηλαδή) μαζέψαμε μέσα σ’ αυτό το άσπρο τσουβάλι ο, τι μπορέσαμε. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να πάμε ξανά στο ίδιο σημείο ώστε να μαζέψουμε και τα υπόλοιπα σκουπίδια, που δυστυχώς βρίσκονταν σκόρπια σε όλη την έκταση γύρω από το εκκλησάκι. Άτυπα, μαζευτήκαμε σήμερα 3 παιδιά και κάναμε ο, τι καλύτερο μπορούσαμε!

Ελπίζαμε βέβαια, πως δε θα βρούμε το άσπρο τσουβάλι στο ίδιο ακριβώς σημείο που το είχαμε αφήσει την παραπροηγούμενη Πέμπτη και ότι τα σκουπίδια δε θα ‘ναι περισσότερα απ’ όσα είχαμε ήδη βρει… Δυστυχώς, διαψευσθήκαμε. Αυτό όμως δε μας πτοεί! Όσες φορές κι αν χρειαστεί εμείς θα είμαστε εκεί για να μαζεύουμε όσα περισσότερα σκουπίδια μπορούμε! Και την επόμενη φορά δε θα είμαστε 3, αλλά 13. Θα επιμείνουμε μέχρι να πάρουν το μήνυμα αυτοί που πρέπει. Και θα το πάρουν, είτε αργά, είτε γρήγορα!

Αν και δεν οργανωθήκαμε μέσω της ομάδας αυτής και μαζευτήκαμε απλώς 3 φίλοι εθελοντές για να πάμε στοχευμένα στην περιοχή αυτή, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η πόλη μας (Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας), ενώ έχει τόσες ομορφιές, είναι γεμάτη ακαθαρσίες και σκουπίδια… Καλό θα ήταν να δράσουμε συλλογικά και οργανωμένα, με περισσότερους εθελοντές την επόμενη φορά! Όσοι πιστοί προσέλθετε! Εύχομαι η ομάδα να μεγαλώσει και στη δική μας πόλη».

Δείτε εικόνες:

\

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button